Northug kontrollerte Norge til finalen

Petter Northug (t.v.) og Finn Hågen Krogh går for gull søndag. Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix
Petter Northug (t.v.) og Finn Hågen Krogh går for gull søndag. Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix

Petter Northug så ut til å ha full kontroll da han spurtet Norge til seier i annen semifinale i sprintstafetten

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Sammen med Finn Hågen Krogh utgjør Northug det norske laget på sprintstafetten.

Sju lag var samlet ut på den siste etappen i jakten på finalebilletter. Men ingen av de andre hadde noen mulighet til å hamle opp med Northug. Verdensmesteren fra de individuelle sprinten dro fra på oppløpet, og slapp å bruke spesielt mye krefter på å vinne semifinalen.

– Det ble som jeg trodde. Folk lurer litt på hverandre, alle vil spare så mye krefter som mulig til finalen. Jeg bestemte meg for å ta kommando på siste etappen, det tror jeg var greit, sa Northug til NRK.

Russland, USA, Polen og Tyskland tok seg videre sammen med Norge.

Fra den første semifinalen tok Italia og Frankrike seg direkte videre. Sverige, Tsjekkia og Finland måtte håpe at tidene deres holdt, noe de viste seg å gjøre.

Northug sier han er forberedt på alt når Norge går for gull i finalen.

– Jeg tror de første etappene blir avgjørende, jeg tror det kan sprekke opp litt. For min del er jeg forberedt på både lav og stor fart, sa den norske ankermannen.

Personvernpolicy