Norge videre i sprintstafetten

Maiken Caspersen Falla spurtet Norge til finalen i lagsprint. Foto: Vegard Wivestad Grøtt / NTB scanpix
Maiken Caspersen Falla spurtet Norge til finalen i lagsprint. Foto: Vegard Wivestad Grøtt / NTB scanpix

Maiken Caspersen Falla var sterkest på oppløpet og sørget for å kvalifisere Norge til finalen i lagsprinten.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

I den første semifinalen var Norge, med Falla og Ingvild Flugstad Østberg på laget, store favoritter til å ta seg videre, sammen med Sverige og Polen. De tre lagene dro som ventet fra resten av feltet, og gjorde opp om de to direkteplassene til finalen i første semifinalen.

På oppløpet på siste etappe var ankerkvinne Falla sterkere enn polske Sylwia Jaskowiec og svenske Stina Nilsson. Falla var først over målstreken, mens Jaskowiec sikret 2.-plassen og finaleplass for Polen.

Sveriges måtte vente i spenning for å se om tiden deres holdt til finaleplass. Det gjorde den. Også Frankrike og Sveits avanserte på tid fra den første semifinalen.

I siste semifinale tok Tyskland og USA seg direkte videre. I kampen bak dem var det langt mer spennende. Etter en svært jevn spurt endte det med at Finland, Russland og Slovenia tok seg videre. Italia endte ett hundredel bak Slovenia, og ble dermed slått ut.

Finalen starter 14.30. Der er Norge gullfavoritt.

Personvernpolicy