Rune Velta ble verdensmester

Ledet etter første omgang og holdt nervene i sjakk.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Etter å ha hoppet 95,5 meter i begge sine to hopp fikk 25-årige Velta 252,7 poeng. Det var 0,4 mer enn forhåndsfavoritt Freund, som leverte rennets lengste svev med 96 meter i finaleomgangen.

Det var ulidelig spennende sekunder for hopperen fra Lommedalen da han sto på sletta og ventet på å få se poengsummen og plasseringen sin. Og da det lyste opp 1.-plass på resultattavla kunne han strekke hendene triumferende i været.

– Det var så vidt jeg klarte å stå på beina. Dette var stort, sa en overveldet verdensmester til NRK etter rennet.

– Det er fantastisk å se at en som har jobbet så hardt får betalt. Grattis til Rune, det er veldig fortjent. Han har vært fokusert og jobbet veldig hardt, sa trener Alexander Stöckl til TV-kanalen.

Holdt roen

– Jeg skalv og håpet at det skulle holde til å vinne. Jeg fikk flashback til Willingen, da jeg ble nummer to bak nettopp Freund. Men jeg håpet det skulle gå, og det gjorde det, la Velta til.

Men om han var nervøs da han ventet på poengsummen og resultatet, så klarte han å være rolig på toppen. Han avsluttet finaleomgangen som leder, men sørget for å få tankene inn på det han skulle gjøre.

– Jeg var ganske rolig på toppen. Det var viktig for meg å ikke starte for tidlig. Det er lett å bli for ivrig i en slik situasjon. Det klarte jeg å konsentrere meg om, sa verdensmesteren.

Bronsen gikk til østerrikeren Stefan Kraft, som lå nærmest Velta etter ett hopp.

Godkjent laginnsats

Anders Bardal ble nest beste nordmann på 6.-plass etter hopp på 91,5 og 93 meter.

Også Anders Fannemel (9.-plass) og Anders Jacobsen (19.-plass) var med i finaleomgangen. Fannemel landet på 92 og 89 meter i sine to hopp, mens Jacobsen var stabil med 90 og 89,5 meter.

– Jeg har det veldig bra nå. Det er mye som har gått vår vei nå, både verdensrekord og verdensmester på under én uke. Det er utrolig, sa en tydelig rørt sportssjef Clas Brede Bråthen til NRK rett etter Veltas seier.

For mesterskapsdebutant Johann Forfang endte det i kun ett hopp. Etter at han landet på 88,5 meter i første omgang ble han disket av juryen på grunn av feil med hoppdressen.

Personvernpolicy