Tønseth tapte medaljespurten

Vylegzjanin tok gull, foran Cologna og Harvey.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Fire mann var samlet i kampen om medaljene da alt skulle avgjøres. Der viste russeren Vylegzjanin seg å være sterkest. Han spurtslo Dario Cologna, som måtte nøye seg med sølv.

I kampen om bronsemedaljen var avslutningssterke Alex Harvey fra Canada sterkere enn Tønseth, som ble beste nordmann på fjerdeplass.

– Jeg tenkte at nå skal jeg ta dem, midtveis tenkte jeg at nå må jeg ta armhevinger, sier Tønseth til NRK.

Les også: Landslagsledelsen har ingen indikasjoner på at Bjørgen er syk

Skuffet

– Jeg vant i hvert fall det trønderske kretsmesterskapet i dag, sa en skuffet Tønseth til NRK etter løpet.

– På en måte er jeg fornøyd, for det var jo et veldig bra løp. Men fjerdeplass betyr jo ingen ting, verken for meg eller for folk, la han til.

Også landslagstrener Trond Nystad var imponert over debutanten.

– Han er en spreking. Han har hevet seg bra i fristil denne sesongen. Han leverte en kjempegod innsats i dag, men at det ikke blir medalje er selvsagt surt, sa Nystad.

Les også: Programmet for Ski-VM i Falun

Slapp i bakken

Niklas Dyrhaug og Petter Northug hang lenge med i teten, men medaljesjansene forsvant da Cologna og Vylegzjanin rykket i den tøffe Mördarbakken vel tre kilometer før mål.

– Jeg hadde ikke beina til å krige om seieren, og ble tatt litt på senga da det ble gått fra i bakken. Samtidig var det imponerende det som ble gjort av de i tet der, sa Northug til NRK.

Dyrhaug kom i mål som nummer sju, 25,9 sekunder bak Vylegzjanin. Northug kom inn som nummer elleve, 39,2 sekunder bak den russiske vinneren.

Sjur Røthe sto av løpet før skibyttet halvveis.

Personvernpolicy