Medaljen glapp for Klemetsen – freste mot arrangørene

Håvard Klemetsen var misfornøyd med forholdene etter å ha gått inn til femteplass på den første kombinertøvelsen i VM.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

– Jeg klapper meg selv på skuldra. Jeg er veldig fornøyd med egen innsats. Jeg er bare noen få sekunder unna medalje, og det er selvfølgelig surt, sa Håvard Klemetsen til etter å ha blitt nummer fem, 9,8 sekunder bak vinneren Johannes Rydzek.

Håvard Klemetsen var beste nordmann etter hopprennet, og hang med i tetgruppa til den siste kilometeren.

I de siste bakkene før mål, måtte imidlertid Klemetsen slippe da Alessandro Pittin og Johannes Rydzek rykket.

– Fiasko

Tyskeren var sterkest på oppløpet og ble verdensmester, mens italienske Pittin tok sølvet. 2013-verdensmester Jason Lamy-Chappuis tok bronsen.

Norges bestemann var imidlertid langt ifra fornøyd med arrangørene i Falun.

– Jeg må gi et lite stikk til arrangørene. De løypene her ... jeg har ikke sett på maken på løst føre. Vi er i VM, og at de ikke klarer å lage bedre løyper, det synes jeg er en fiasko, rett og slett, freste Klemetsen.

Han understreket at han var fornøyd, og ga både seg selv og smørerne honnør for god innsats.

– Fryktelig tungt

Jørgen Graabak kom i mål som nummer åtte, 52,6 sekunder bak.

– Det var veldig løst å gå. Jeg skulle nok ha veid litt mindre, sa Graabak til NRK etter målgang.

Trønderen var en het medaljekandidat før langrennet.

Magnus Moan var aldri i nærheten av noen medaljekamp.

– Langrennet var som dagen – fryktelig tungt. Det var en tung dag på jobben. jeg har absolut tingenting å skylde på i dag. jeg var ikke bedre. Jeg prøvde, men kroppen responterte ikke, sa Moan til NRK.

Personvernpolicy