Northugs trener lover mer moro

Petter Northugs trener, Stig Rune Kveen, sier at eleven kommer til å kjempe om gull på alle distanser han stiller opp i under Falun-VM.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Torsdag ble det sprintgull på første forsøk. I ti måneder har de jobbet knallhardt mot dette målet. Det har handlet om VM i Falun på alle treningsøkter.

– Det har vært mye VM på alle treningsøkter. Det har handlet om å mobilisere for å gå fortere. Vi har gjennomgått VM i Falun på hver eneste økt, sier Kveen.

Han overtok som trener for Petter Northug etter Eirik Myhr Nossum foran denne sesongen. Han sier at hans primærjobb har vært å piske Northug ut i skogen.

I finalen måtte Kveen selv en tur i skogen.

– Jeg var veldig nervøs før finalen, og jeg gikk litt for meg selv ute i skogen. Det betyr veldig mye for oss å komme slik tilbake. Det er sykt at han klarte det. Han var rå. Vi har ikke trent veldig mye sprint. Jeg må være ærlig på det. Det har vært mange tretimers turer. Han blir bare steinskummel på tremila.

– Trodde du på gull før finalen?

– Han gikk selvsagt for gull da han sto på startstreken, men vi trodde det skulle holde hardt å ta sprinten. Det var den øvelsen vi var mest usikker på. Han har de beste øvelsene igjen, så dette kan bli artig. Jeg tror han kommer til å kjempe om gull på alle distanser han stiller på.

– Hva forteller måten seieren kom på om idrettshodet hans?

– Det er helt sykt. Han er fra en annen planet. Han er magisk god i hodet.

Oversikt: Her er hele programmet for Ski-VM i Falun

Personvernpolicy