Spesiell VM-oppladning for Fannemel

Anders Fannemel kom til ski-VM i Falun rett fra verdensrekordsvevet i Vikersund, men han har ikke mistet bakkekontakten. Foto: Terje Bendiksby, NTB scanpix
Anders Fannemel kom til ski-VM i Falun rett fra verdensrekordsvevet i Vikersund, men han har ikke mistet bakkekontakten. Foto: Terje Bendiksby, NTB scanpix

Anders Fannemel tar ikke av etter rekordsvevet i Vikersund. 23-åringen vil vise seg fram igjen i Falun-VM.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Fannemel mener han leverte sitt kanskje beste skihopp noensinne da han landet helt nede på 251,5 meter og satte verdensrekord under skiflygingsfesten i Vikersund sist helg. En bedre opplevelse før VM kunne han ikke ha fått.

– Det ble en større fest for meg enn jeg hadde drømt om. Det har vært en litt spesiell oppladning til VM.

– Har du klart å lande ennå?

– Ja, litt og litt for hver dag, svarer Fannemel.

Etter rekordhoppet vil alle ha en bit av Hornindal-hopperen.

– Det har selvfølgelig vært kjekt. Det er spesielt å være en som alle vil snakke med. Det er litt nytt for meg, sier han til NTB.

Les også: Löfven tror på seks svenske VM-gull

VM-debutant

Fra lange svev i Vikersund venter kortere lengder i Falun. Første VM-øvelse er i normalbakken lørdag. Dagen etter er det blandet lagkonkurranse, mens hopperne skal i aksjon i storbakken torsdag 26. februar.

I dagene før VM har de norske ladet opp med hopping i Midtstubakken i Oslo.

– Det var en overgang, men jeg har jo hoppet K90 en del ganger før, så det går greit, sier Fannemel.

Nå gleder han seg til å komme i gang i VM.

– Jeg ser ekstremt fram til å hoppe i storbakken. Jeg har en sjetteplass der fra prøve-VM i fjor vinter. Men først håper jeg å få en god start i normalbakken, sier VM-debutanten.

To seirer

Fannemel har vært beste nordmann i verdenscupsirkuset denne vinteren. Sammenlagt ligger han på fjerdeplass etter blant annet to seirer og fire annenplasser.

Det lover godt foran vinterens store høydepunkt.

– Jeg håper jeg skal få til gode skihopp. Det er de samme konkurrentene her som resten av vinteren, og jeg håper det vil gå bra, sier 23-åringen.

Personvernpolicy