Hattestad ble for ivrig etter OL-gullet

OL-mesteren Ola Vigen Hattestad er klar for torsdagens VM-sprint. (Foto: Vegard Wivestad Grøtt / NTB scanpix)
OL-mesteren Ola Vigen Hattestad er klar for torsdagens VM-sprint. (Foto: Vegard Wivestad Grøtt / NTB scanpix)

Ola Vigen Hattestad (32) fikk blod på tann etter OL-gullet i Sotsji og trente mer enn han hadde godt av.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Resultatene lot vente på seg denne sesongen. Det manglet futt i kroppen. Hans første seier for sesongen kom i Skandinavisk Cup nettopp i Falun tidlig i januar. Det er ikke blitt noen seirer på ham i verdenscupen så langt denne sesongen.

Men mesterskapsløperen føler at han er mer enn klar for torsdagens VM-sprint som en av Norges fire håpefulle.

– Jeg var nok litt ivrig til å trene i sommer og jeg så ikke helt signalene med en gang. Jeg trente litt for lenge i høst med sliten kropp. Jeg trodde det var i ferd med å snu på Beitostølen, men da hadde jeg nok trent med litt for dårlig kvalitet litt for lenge. Jeg tok det veldig med ro inn mot jul, og nå etter nyttår har kroppen respondert annerledes og jeg tar tålt trening med høyere kvalitet, sa Ola Vigen Hattestad da NTB snakket med under høydeoppholdet i Seiser Alm for én og en halv uke siden.

Les også: Få VM-oppdateringene i sanntid

Bremset

Hattestad tok etter hvert faresignalene og fikk roet ned kroppen. Før jul ble han syk i Davos og måtte reise hjem fra den siste av to verdenscuphelger der.

– Kanskje gjorde det bare godt. Jeg hadde lyst til å strekke strikken litt lenger i sommer og burde nok ha roet ned litt før.

– Ble du for giret etter OL-gullet?

– Ja, egentlig. Jeg tok et steg utholdenhetsmessig i fjor, og jeg hadde lyst til å ta enda et steg denne sesongen.

– Det er ikke første gangen at en idrettsutøver har trent for hardt?

– Nei, det er jo ikke det. Det ligger i naturen at du ønsker å pushe grenser. Men som sagt har jeg hatt formstigning etter nyttår. Jeg håper at det er nok til å kjempe i toppen i VM, sa VM.

Les også: Bjørgen er over Kalla-sjokket

God erfaring

Og akkurat det kan meget vel skje, selv om Hattestad var uheldig med fall og ikke fikk viste seg skikkelig fram i generalprøven i Östersund sist helg. Med seieren fra den skandinaviske cupen friskt i minne er det flere som peker på Hattestad som en av favorittene torsdag.

Vi snakker om en mesterskapsløper med både individuelt gull og lagsprintgull fra VM i Liberec i 2009. Hattestads OL-gull fra Sotsji er allerede nevnt.

– Jeg har følt meg bra etter nyttår, selv om jeg har følt at jeg ikke har den rå formen man må ha for å vinne. Men jeg har klart å prestere et par ganger. Det er en trygghet. Torsdag blir det avgjort på den siste vallen og inn til mål. Der blir det full gass hele veien, sa Hattestad.

Personvernpolicy