Tre kombinertløpere klare for VM-åpningen

Artikkelen fortsetter under annonsen

Magnus Moan, Jørgen Graabak og Jan Schmid er tatt ut til VMs første kombinertkonkurranse fredag. Mikko Kokslien og Håvard Klemetsen kjemper om den siste plassen på det norske laget.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Det bekreftet landslagstrener Bjørn Kåre Ingebrigtsen på det norske lagets pressetreff onsdag.

– Etter treningen tirsdag gjorde vi en helhetsvurdering av det som har skjedd så langt denne sesongen og på trening her i Falun. Ut fra det ga vi tre utøvere billett til den første konkurransen, sa Ingebrigtsen.

– Jan Schmid har vært vår mest stabile løper så langt. Jørgen gjorde det veldig godt i den siste verdenscuphelgen i Val di Fiemme før VM, og Magnus Moan har vært spesielt bra i skisporet inn mot VM. I tillegg viste han gode takter i bakken på VM-samlingen i Oberstdorf, utdypet han.

Les også: Northug går for medaljen han mangler

Mikko Kokslien og Håvard Klemetsen må dermed vente i spenning på hvem av dem som får sjansen i den lille bakken fredag med påfølgende 10 kilometer langrenn.

Det uttaket blir ikke enkelt. Klemetsen var klart best i begge de innledende treningsomgangene i hoppbakken i Falun. Samtidig viste Kokslien bedre takter enn på lenge, og Søre Ål-løperen har vist strålende form i langrennssporet i vinter.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Uansett hvem valget faller på, er optimismen i den norske leiren stor.

– Vi har ambisjoner om å ta medaljer her i Falun. Det har vært en god sesong så langt, der vi har hatt syv løpere på seierspallen i verdenscupen. Bredden i laget er god, sa sportssjef Sverre Rotevatn onsdag.

Les også: Bjørgen: – Jeg er en av sprintfavorittene

Forberedelsene til skifesten i Sverige har vært helt optimale.

– Vi har fått gjort det vi har planlagt. Etter siste verdenscup i Val di Fiemme har løperne forberedt seg på litt ulikt vis. Noen har vært i høyden sammen med langrennslandslaget, mens tre av dem har vært hjemme i kjente omgivelser i Trondheim og på Lillehammer, sa landslagstrener Bjørn Kåre Ingebrigtsen.