Heldige Chelsea klarte uavgjort i Paris

Paris St Germain's Ibrahimovic kjemper mot Chelseas Ivanovic og Ramires på Parc des Princes Stadium i Paris Foto: Reuters / NTB scanpix

Paris Saint-Germain skapte en rekke sjanser i den første åttedelsfinalen, men et effektivt Chelsea og en keeper i storform sikret 1-1 og engelsk fordel.

Branislav Ivanovic ga Chelsea ledelsen på lagets første skikkelige sjanse etter 36 minutter. PSG skapte på sin side sjanse på sjanse, men klarte til slutt bare 1-1 foran egne fans. En Edinson Cavani-scoring ni minutter etter pause brakte balanse i regnskapet.

Dermed tar Chelsea med seg et bortemål tilbake til London, og José Mourinhos lag har en enestående sjanse å ta seg videre til kvartfinalen.

PSG må på sin side score på Stamford Bridge i returen for å ta seg videre, ellers blir årets mesterliga en ny nedtur for den regjerende franske seriemesteren.

Forsvarsscoring

Det var Chelsea som tok ledelsen etter 36 minutter i Paris, og det var forsvarsspiller Ivanovic som igjen viste hvor målfarlig han er.

I tillegg fikk han god hjelp av forsvarskollegene. John Terry slo innlegget fra venstre, mens Gary Cahill stusset ballen perfekt til Ivanovic. Han headet ballen sikkert i mål.

Fram til scoringen hadde PSG skapt kampens eneste sjanser, men et svært effektivt Chelsea kunne gå til pause med 1-0-ledelse.

Markeringssvikt

I annen omgang fortsatte hjemmelaget å angripe, og etter 54 minutter fikk PSG lønn for strevet.

Maxwell fant en umarkert Cavani i feltet, og uruguayaneren fikk en lett jobb med å heade ballen bak Thibaut Courtois.

Noen minutter senere var PSG svært nær å ta ledelsen, men Courtois og en César Azpilicueta på streken reddet Chelsea.

På overtid hadde Zlatan Ibrahimovic sjansen til å avgjøre, men Courtois reddet igjen. (©NTB)