Balotelli matchvinner for Liverpool

Mario Balotelli gir tommelen opp til fansen etter scoringen mot Tottenham. Foto: Phil Noble / Reuters / NTB scanpix.

Mario Balotelli fikk endelig slutt på måltørken da han scoret sitt første i ligaen for Liverpool. Målet ga de rødkledde 3-2-seier mot Tottenham.

Den italienske urokråka hadde scoret to mål fra før, ett i mesterligaen og ett i ligacupen, men sto uten nettkjenning i serien siden sommerens overgang fra Milan.

Mot Spurs klarte endelig 24-åringen å finne nettmaskene, og målet etter 83 minutter avgjorde den svært viktige kampen.

– Balotelli har jobbet hardt på trening de siste ukene. Han har vært syk, men det var veldig fint at han fikk vinnermålet, sa Liverpool-assistent Colin Pascoe til BT Sport.

Fra før hadde Lazar Markovic og Steven Gerrard gitt hjemmelaget ledelsen, men begge gangene utlignet Tottenham noen minutter senere. Først ved sensasjonen Harry Kane, så ved Moussa Dembélé.

Gjestene klarte ikke å gjøre det for tredje gang, og dermed ble alle tre poengene igjen på Anfield.

– Vi er skuffet, for poengdeling ville vært det rettferdige resultatet. Det var en flott kamp, vi spilte bra, men dette er fotball. Spillerne er skuffet og slitne, men vi må akseptere at fotballen er slik, sa Spurs-manager Mauricio Pochettino.

Kane scoret igjen

Det var en sjanserik, underholdende og svært spennende kamp på Anfield tirsdag. Begge lag gjorde i tillegg flere defensive feil, og det kunne og burde vært flere scoringer.

Markovic' ledermål kom etter at Spurs ga bort ballen, og selv om serberens skudd ikke var spesielt hardt, lurte det seg inn bak Hugo Lloris. Keeperen fikk en hånd på ballen, en uheldig sprett og litt udyktighet av franskmannen ga 1-0.

Kane har vært et fenomen i årets Premier League, og mot Liverpool fortsatte eventyret. Da det var spilt 26 minutter fikk spissen sjansen etter at Mamadou Sakho skled, og Kane satte ballen i mål via Simon Mignolet.

I annen omgang fortsatte lagene å skape sjanser, og etter 54 minutter satte Gerrard ballen i mål fra ellevemetersmerket.

Det tok ti sju minutter før lagene igjen var like langt. Er frispark fra Christian Eriksen ble reddet av Mignolet, men returen ble plukket opp av Kane, og hans innlegg ble styrt i mål av Dembélé. Kane var nok offside da frisparket ble slått, men målet ble likevel godkjent.

Viste ingen følelser

Det så ut til å ende uavgjort på Anfield, men ti minutter etter at Balotelli kom inn for Daniel Sturridge fikk spissen oppturen han trengte.

Balotelli er blitt kritisert for ikke å gå på løp i feltet, men denne gangen var han akkurat der en spiss skal være og scoret fra kloss hold.

Italieneren viste ingen følelser da ballen gikk i mål, og viste bare en tommel opp til fansen etter at lagkameratene hadde gitt sine gratulasjoner.

Liverpools seier styrker håpet om å komme blant de fire beste, mens tapet er et hardt slag for Tottenham. Laget har fløyet høyt i det siste, men måtte tirsdag finne seg i å bli passert av erkerival Arsenal.

Tottenham er nummer seks med 43 poeng, mens Liverpool er plassen og poenget bak dem igjen.