Meny

VM-løypene er Wengs favoritt

Heidi Weng trives i Falun. Det lover godt for det nært forestående verdensmesterskapet på ski. (Foto: Berit Roald / NTB scanpix)

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Heidi Wengs to favorittsteder for langrenn er Falun og Lahti. Da passer det fint for henne at de neste to verdensmesterskapene kommer nettopp på de to stedene.

Falun er først ute om en og en halv uke. Der blir skiathlon 21. februar Wengs første øvelse.

– Hvorfor nettopp disse stedene?

– Jeg trives veldig bra i Falun. Det er det som sitter mest i hodet. Det er favorittløypa. Det er Falun og Lahti jeg liker best. Det kan også være fordi det er snakk om at det kommer sent i sesongen når jeg har vært i best form. Det er kanskje litt psykisk også.

– Hvorfor akkurat disse løypene? Du har alltid vært veldig god i sesongavslutningen begge steder med en rekke pallplasser i sekken?

– Jeg likte den gamle løypa i Falun best. Da var det veldig mye oppover og veldig mye nedover. Det var mer bakker før, men fortsatt er det en liten kneik mot slutten. Det er ikke så mye staking. Mye opp og ned passer meg bra, fastslår Weng.

Ville helst vært hjemme

Heidi Weng sa under NM på Røros at hun aller helst ville ha ladet opp til VM i Falun hjemme i Norge. Det ville ikke landslagsledelsen at hun skulle. Hun ble med under forutsetning at hun fikk ligge så lenge på morgenen som hun ville. Hun ville ikke føle seg presset til å henge i ryggen på Marit Bjørgen og Therese Johaug hver eneste økt.

Mandag gikk Weng mest sammen med Maiken Caspersen Falla. Hun var ikke med på de raske dragene til de øvrige opp i Dolomittene.

– Har du fått det som du ville?

– Jeg har gjort det jeg skal her og har ingenting imot Seiser Alm. Det har fungert bra for meg før, og denne gangen har vært litt som foran VM i Val di Fiemme i 2013. Jeg går ekstremt rolig og føler at det hjelper meg. Jeg liker å bruke de samme oppskriftene, men det er ikke bare, bare å treffe med formen.

Les også: Bjørgen forbannet over dopingutspill fra FIS-lege

Tenker ikke VM

 – Hva tenker du om VM i Falun?

– Jeg tenker ikke så mye på VM. Det har jeg aldri gjort foran mesterskap. Jeg har lyst til å gå fort hver gang jeg stiller til start.

– Hva vil du helst gjøre det bra i?

– Skiathlon. Det er der jeg har gjort det best, og det gleder jeg meg mest til. Jeg har ikke satt noen resultatmål.

– Hvis jeg sier at du er pallkandidat i alt? Blir du sur da?

– Jeg liker ikke å snakke om det. Jeg har mest fokus på det skal gjøre fram til Falun, og jeg må være i kanonform for å lykkes.

Les også: Antidopingekspert overbevist om at medaljører under Ski-VM 2013 var dopet

Populært