Meny

Carlsen: – Fullstendig hjerneblødning

Bilder: ta0b00cd: Magnus Carlsen gikk mot seier, men gjorde flere feil og spilte remis mot Etienne Bacrot mandag. Foto: Berit Roald / NTB scanpix

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Magnus Carlsen feilberegnet og rotet bort seieren da han spilte remis mot Etienne Bacrot på siste dag av sjakkturneringen i Tyskland.

Nordmannen var tydelig skuffet da partiet var over etter 46 trekk. Med hvite brikker virket han lenge å styre mot seier, men en stor feil ga til slutt franske Bacrot muligheten til å tvinge fram trekkrepetisjon. Partiet endte dermed i remis.

– Dette var helt absurd. Det var ingen grunn til å spille remis der. Jeg hadde en interessant stilling fra åpningen, men så feilberegnet jeg fullstendig flere ganger. I tillegg kjempet han (Bascrot) godt. Alt gikk helt over styr, sa Carlsen til TV 2.

– Tabben var fullstendig hjerneblødning. Jeg klarer ikke å forklare det, la han til.

Carlsen vant tre partier, spilte tre remis og gikk på ett tap i storturneringen. Han skal ut i omspill mot hjemmehåpet Arkadij Naidtsch om sammenlagtseieren. Tyskeren spilte remis mot Levon Aronian. Både Carlsen og Naidtsch står med 4,5 poeng.

– Det er gøy å spille omspill, men det er mye morsommere å vinne alene, sa Carlsen.

Populært