Meny

«Lat» Carlsen tok ingen sjanser

Magnus Carlsen hadde ingen store problemer med å trygge inn til remis mot verdenstoer Fabiano Caruana søndag. Nordmannen spilte med svarte brikker. Foto: Berit Roald (NTB scanpix)

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Sjakkverdensmester Magnus Carlsen spilte på det sikre og fikk remis mot verdenstoer Fabiano Caruana på nest siste dag av storturneringen i Tyskland.

Nordmannen var spådd å få et tøft parti mot Caruana søndag. Italieneren hadde fordel av hvite brikker og var avhengig av seier for å holde realistisk liv i sammenlagtkampen. Men Caruana klarte aldri å sette Carlsen under press.

Etter drøyt tre timer ved sjakkbordet endte partiet i remis. Etterpå innrømmet Carlsen at han holdt seg til det trygge og lot være å ta sjanser.

– Jeg trodde jeg sto bedre enn jeg gjorde, men jeg valgte den late løsningen som var å forsere remis. Det ble selvsagt gjort med tanke på turneringsseieren, sa han til TV 2.

Carlsen står med tre seirer, to remis og ett tap før turneringen i Baden-Baden avsluttes mandag. Han er i delt ledelse med hjemmehåpet Arkadij Naidtsch, som i sitt parti holdt franske Etienne Bacrot til remis. Lederduoen har ett poengs forsprang på Caruana.

Bacrot er Carlsens siste motstander mandag.
Populært