Meny

Fornøyd, men samtidig litt sur Svindal

Aksel Lund Svindal imponerte med sjetteplass i VM-rennet i utfor, men var litt ergerlig for at det ikke ble medalje. Foto: Cornelius Poppe (NTB scanpix)

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Aksel Lund Svindal manglet 14 hundredeler på å ta en VM-medalje i utfor. Han vær nær, men manglet det lille ekstra.

Derfor endte han på sjetteplass i lørdagens renn.

– Jeg er fornøyd, men samtidig synes jeg det er litt surt også, for kronen på verket ville vært å ta en medalje. Når jeg er så nær, ville det vært digg å klare det. Jeg må innrømme at jeg er litt skuffet på grunn av det, men det kommer nok ikke til å sitte i så lenge, sa Svindal til NTB etter lørdagens VM-utfor som ble en nedtur for de norske løperne.

Sveitseren Patrick Küng seiret foran den amerikanske overraskelsesmannen Travis Ganong. Sveitserne fikk også bronsemedaljen ved Beat Feuz. Det skilte 34 hundredeler mellom de tre beste, men bare 14 hundredeler fra Svindal på sjetteplass til bronsemedaljen.

– Jeg synes ikke det er så aller verst. Jeg er litt langt bak oppe på toppen, men tidene øverst i traseen varierer jo veldig på de første som startet. Se bare på Christoph Innerhofer, som var et sekund bak. Det skal han jo ikke være, mente Svindal.

Bakgrunn: Svindal nummer seks, Jansrud skuffet stort

Fant mer råskap

Mangel på nødvendig råskap var det store problemet for Svindal i treningsomgangene, men han jobbet med det i oppkjøringen til utforrennet, og jobben ga resultater.

– Nå klarte jeg å finne frem mer råskap enn jeg klarte på gjennomkjøringen fredag. Jeg følte jeg traff bra på linjen og kjørte fortere enn Steven Nyman (4.-plass) her nede. Det var mye bra i dag, og jeg er jo ikke mer enn et drøy tidel fra medalje igjen. Det er nær, men det holder ikke helt, forklarte Svindal.

– Toppen er litt vanskelig å lese, men så tror jeg at jeg gjorde en del bra partier, men det er folk nok som er råere enn meg her. Jeg er ikke så langt unna, la han til i forklaringen om kjøringen sin.

Nå er VM over for hans del, og hva det blir med resten av sesongen er temmelig uklart. Han har ikke bestemt seg for om han kjører fartsøvelsene i de rennene som gjenstår av verdenscupen.

Vanskelig vind

Det var strålende sol under det meste av VM-rennet lørdag, men vinden skapte problemer, særlig høyt oppe i traseen.

– Det var vind som gjorde at det ble litt ujevnt på toppen. Det var lenge snakk om å flytte ned starten på grunn av at det blåste mye og ujevnt. Nå så det ut som om det stabiliserte seg en del mot slutten, da det bare ble sol, men for rennet sin del kunne de kanskje ha flyttet starten litt ned, mente Svindal.

– Det blir jo litt spekulasjon. Jeg var et halvsekund bak øverst, men jeg synes synd på dem som fikk rennet sitt ødelagt helt med å være sekundet bak der oppe.

– Var det aldri aktuelt for deg å kjøre kombinasjonen?

– Nei, ortopeden sa meg til at jeg ikke skulle kjøre slalåm, så det er ikke aktuelt for meg å kjøre superkombinasjonen søndag. Nå må jeg vurdere om jeg kommer til å fortsette sesongen med å kjøre fartsøvelsene i verdenscupen, for hvis jeg gjør det, kan jeg fort ende opp med å starte som nummer 45 neste år, og det er en voldsom risiko å ta, sa Svindal til NTB.

Han er enig i at den norske VM-innsatsen så langt har vært litt skuffende. De beste norske øvelsene er kjørt, og det har endt uten medalje.

– Jeg skal ikke ta på meg for mye av skylda for at det ikke ble medalje på oss i fartsøvelsene. Det bør ikke Kjetil (Jansrud) gjøre heller. Det er ikke så lett. I verdenscupen får vi mange sjanser helg etter helg, og når man leverer og blir ranket som nummer en i verden så er ikke det noen tilfeldighet. Her er det snakk om ett eneste renn. Da skal du ha dagen for å treffe, og gjør du ikke det så blir du fort langt bak, forklarte Svindal.

Populært