Kane helten i hektisk London-derby

Harry Kane setter inn sin første scoring for dagen. Tottenham vant kampen mot Arsenal 2-1. Foto: Eddie Keogh (Reuters)

Harry Kane scoret sitt 11. og 12. mål for sesongen da Tottenham slo Arsenal 2-1 i en sjanserik kamp lørdag.

Spissen steg til værs og stanget inn Nord-London-derbyets siste mål etter 86 minutter.

Det var Arsenal som åpnet best, og etter elleve minutter tok Mesut Özil gjestene i føringen. Danny Welbeck kom seg flott frem på høyresiden og slo inn mot Olivier Giroud. Der avsluttet den franske spissen, men det mislykkede skuddet ble i stedet en presis pasning til Özil, som kontrollert plasserte ballen i mål.

Tottenham dominerte store deler av omgangen etter scoringen, men fikk ikke uttelling.

Klinisk Kane

Etter hvilen utlignet Kane etter en retur fra Arsenal-keeper David Ospina.

Deretter fulgte 30 hektiske minutter. Begge lag produserte store sjanser, men det ble ikke nettsus før Kane nok en gang var frempå og sørget for seiersmålet.

– Supporterne var fantastiske, og stemningen var utrolig. Jeg kommer til å huske dette for resten av min karriere, sa Kane til BT Sport etter sitt første derby mot Arsenal.

– Å vinne slik vi gjorde ved å grave dypt, det er utrolig. Jeg får nok ikke sove i kveld, la han til.

Nullen sprakk

Det var to lag i form som møttes til dyst i Nord-London. Tottenham tok sin tredje strake seier, og Arsenal hadde tre strake seirer i serien med 10-0 i målforskjell.

Tottenham tok seg forbi byrivalen med lørdagens seier. De har nå like mange poeng som Manchester United på 3.-plass, men de har én kamp mindre spilt.

Neste runde i Premier League begynner allerede førstkommende tirsdag. Tottenham møter Liverpool borte, mens Arsenal tar imot Leicester.