Meny

Tarjei Bø sikret norsk stafettseier

Tarjei Bø og Norge vant den blandede stafetten i Tsjekkia i skiskyting fredag. Foto: Marcus Ericsson, TT / NTB scanpix

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Tarjei Bø gikk Norge inn til verdenscupseier i blandet stafett i skiskyting fredag.

26-åringen var i mål 4,1 sekunder foran den tsjekkiske ankermannen Ondrej Moravec. Bø følte seg så trygg på at det skulle gå veien, at han våget å feire med et norsk flagg på oppløpet.

Vertslandet Tsjekkia og Norge gikk likt ut på sisteetappen. Johannes Thingnes Bø trengte ingen ekstraskudd og så ut til å gi Norge og storebror Tarjei en luke, men fikk det litt tungt mot slutten etter en svært offensiv åpning.

Resolutt

Ved første veksling lå Norge på 11.-plass. Fanny Welle-Strand Horn brukte tre ekstraskudd og sendte Tiril Eckhoff ut i sporet 39,8 sekunder bak ledertiden. Under annenetappen måtte bærumsjenta ty til to ekstraskudd på første skyting, men var helt feilfri på stående.

Johannes Thingnes Bø gikk ut som nummer fem, 23,1 sekunder bak teten. Han plaffet ned alle blinker resolutt i Nove Mesto. Storebror Tarjei brukte ett ekstraskudd på liggende skyting, men hadde en superserie på stående.

Nykommer

Tidligere fredag ble Marte Olsbu og Henrik L'Abée-Lund nummer to på den blandede lagkonkurransen. Den russiske duoen Jana Romanova og Aleksej Volkov brukte fem ekstraskudd og var til slutt 21,5 sekunder foran det norske paret, som måte bruke tre ekstraskudd på de åtte skytingene.

Ukraina med Julija Dzjyma og Artem Tysjtsjenko ble nummer tre etter at sistnevnte tapte spurten mot L'Abée-Lund.

Den blandede lagkonkurransen er en nykommer i verdenscupen.

Populært