Meny

Positiv dopingtest i Bergen

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

En lagidrettsutøver på høyt nivå i en klubb i Bergen har avlagt positiv dopingprøve.

Lagspilleren avla en positiv dopingprøve i forbindelse med en kamp. Vedkommende risikerer nå to år utelukkelse.

– To dager før prøven ble tatt var jeg på skolen og leste til eksamen. Da snakket jeg med noen venninner som hadde blandet energipulver og vann i en brusflaske. Jeg spurte om det var noe ulovlig, men fikk til svar at det ikke var det. Så jeg smakte på det, sier idrettsutøveren til BA.

Da dopingkontrollørene utførte testen, var prøven likevel positiv.

– Hvis jeg blir utestengt i to år, er det slutten på karrieren min. Jeg innser at et øyeblikk der jeg ikke tenkte meg om kan blir svært alvorlig for idrettskarrieren min.

BA skriver videre at utøverens klubb har valgt å ikke ta med spilleren på kamper etter at svaret på prøven ble kjent. Klubbledelsen har bedt utøveren legge seg flat, og mener personen burde visst bedre.

Les også: Dopingjeger advarer mot nytt superløp før Falun-VM

Populært