Meny

Landslagssjef Tjørhom måtte ta «time out»

Landslagstrener Håvard Tjørhom ble nervøs da han skjønte hvor vondt Kjetil Jansrud hadde. (Foto: Heiko Junge / NTB scanpix)

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Landslagssjef Håvard Tjørhom verken så eller forsto hva som skjedde med Kjetil Jansrud i super-G-rennet torsdag.

Han fulgte dramaet via det interne norske radiosambandet, der han sto et stykke oppe i løypa.

– Jeg fikk ikke med meg selve krasjen i porten. Men jeg hørte på radioen at han hadde hektet. I utgangspunktet trodde jeg ikke det var så ille, men da han kom til mål, og jeg fikk høre at han hadde veldig vondt, da måtte jeg sette meg ned litt. Jeg krysset fingrene og håpet at alt var greit, sa Tjørhom til NTB noen timer etter den verste dramatikken i målområdet.

– Der hvor jeg sto og fulgte rennet, så jeg bare en liten del av løypa, og jeg ville ikke mase for mye på radioen. Det var viktigere at de medisinske folkene skulle få gjort jobben sin. Etter at de 30 beste hadde kjørt, fikk jeg beskjeden om at det ikke så ut til å være noe alvorlig, fortsatte han. Jansrud startet som nummer 21, så det gikk en del lange minutter før Tjørhom fikk beskjed.

Landslagssjefen var altså en av de siste i støtteapparatet som fikk vite at det hadde gått bra, selv om den forventede medaljen røk og endte med den sure fjerdeplassen.

Reaksjon: Jansrud: – Det var ikke full krise, men det var ikke langt unna

Flere feil

Allerede i den tredje porten fikk Jansrud problemer. Han krasjet inn i den, men hadde heldigvis skiene på rett side, slik at han unngikk diskvalifikasjon. Han kom ut av rytmen og gjorde flere grove feil. Han var også borti den femte porten.

– Jeg så ikke løpet hans før jeg kom tilbake til hotellet nå, og jeg la merke til at det var flere feil. Likevel kjørte han utrolig fort. Det var veldig bra det han fikk til. Han har formen inne. Det fikk han i alle fall vist, forklarte landslagssjefen.

– Hvor lang tid gikk det før du fikk beskjed om at det så ut til å være i orden?

– Det varte ikke så lenge før jeg visste. Vi hadde flinke folk i målområdet, både lege og fysioterapeut, så jeg visste Jansrud var i de beste hender, sa Tjørhom.

Bakgrunn: Jansrud til sykehus med smerter etter super-G i VM

Ingen krise

Nå kommer landslagssjefen, sammen med lege Marc Strauss og fysioterapeut Trond Reginiussen, til å gjøre alt de kan for å få Jansrud klar til fredagens treningsomgang.

– Jansrud kommer nok til å ha store smerter når han våkner fredag morgen, men vi har hele formiddagen på oss til å få ham klar. Han kommer til å starte, sa Strauss til NTB. Han la til at innen lørdag kom nok ikke alle smertene til å være borte, men han mente det ville bedre seg veldig.

– I første omgang gjør vi det vi kan for at han skal kjøre treningsomgangen fredag, men det er en beslutning som blir tatt i samarbeid med legen og fysioterapeuten. Det blir litt opp til han om han er klar, men det er viktig å få en gjennomkjøring til. Han har behov for å få testet ut litt, mente Tjørhom.

– Om han må stå over, er det ingen krise, men vi synes alle det ville vært bra med enda en gjennomkjøring, la han til.

Landslagssjefen sa også at han var imponert over Jansrud prestasjon, tross alle problemene.

– Han viste nok en gang at han er i kjempeform. Vi får satse på at han er like skarp nå som lørdagen i Kitzbühel, når det er rennstart i utforen her i VM om to dager, sa Håvard Tjørhom til NTB.

Populært