Meny

Jansrud: – Ikke langt unna krise

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Skulderen og armen var nummen, og Kjetil Jansrud var bekymret. – Det var ikke full krise, men ikke langt unna. Likevel tror nordmannen har kjører utfortrening fredag.

Han krasjet inn i den tredje porten i torsdagens super-G, kom ut av rytmen og var også borti den femte porten. Han kom til mål med tredje beste tid og endte på fjerdeplass, men det var tydelig at han hadde store smerter.

Både Jansrud selv om det norske støtteapparatet var usikre, men etter et par timer kom beskjeden fra sykehus.

Det var ikke snakk om noen alvorlig skade, men et kraftig slag.

– Det er veldig bra at det ikke var noe alvorlig. Det var første steget på veien. Hadde det vært alvorlig, kunne jeg jo bare ha satt meg på første fly hjem. Det verste nå er at jeg må kjøre med smerter, men det får jeg heller tåle. Det er jo ikke helt optimalt. Jeg skulle helst ha stått her med både medalje og ikke hatt vondt, men det er ikke realitetene, så jeg får håndtere dette så godt jeg kan. Det skal jeg makte, forklarte Jansrud.

Ikke kjempefornøyd

Han har vært den beste fartskjøreren i alpinsirkuset hele denne sesongen. Derfor var løperen fra Vinstra storfavoritt til å vinne gullet i torsdagens super-G. Men uhellene forfulgte ham, og dagen ble langt unna det han hadde håpet.

– Jeg så først resultattavla og tredjeplassen da jeg kom til mål. Jeg så at jeg var fryktelig nær, men på den annen side så visste jeg at det var ganske tett, derfor var jeg ikke umiddelbart sånn kjempefornøyd med plasseringen, sa Jansrud.

Det ble fort klart for samtlige som var til stede på The Red Tail Arena at han hadde det vondt, for han krøket seg på en måte over stavene etter å ha bremset opp.

– Hva tenkte du da?

– Armen var veldig nummen, og jeg slet også med å kjenne den. Det har jeg aldri opplevd før, så jeg var egentlig litt bekymret for det. Jeg klarte heller ikke å få av meg skiene og måtte ha litt hjelp til det. Så om det ikke var full krise, så var det med litt blandede følelser jeg kom til mål. Jeg skal ikke nekte for at jeg var litt skeptisk, fortalte Jansrud til NTB.

– Men jeg tenkte på ingen måte på det som skjedde i Schladming for to år siden. Det er et lukket kapittel, la han til.

I VM i Schladming falt han og røk korsbåndet i super-G, som var første øvelse også der. Da var han ute i ti-elleve måneder, før han kom tilbake igjen skadefri.

Bakgrunn: Jansrud til sykehus med smerter etter super-G i VM

Viktig

Allerede fredag er det treningsomgang for mennene i The Birds of Prey som utfortraseen heter. Selv om Jansrud har en gjennomkjøring der allerede, mener han det er viktig å kunne kjøre gjennom VM-løypa enda en gang før lørdagens VM-renn.

– Jeg er vel 90 prosent sikker på at det blir treningsomgang på meg fredag. Jeg har tenkt å starte, men det er mye jeg kan gjøre for å gjøre belastningen minst mulig.

– Jeg kan, for eksempel, starte uten å stake meg ut av startboksen, så det er ikke sikkert det blir en veldig bra omgang, men jeg kan sikkert få en bra gjennomkjøring. Jeg ønsker å prøve meg på deler av løypa, og det kan jeg få til, forklarte han torsdag kveld, før han skulle sammen med Aksel Lund Svindal på premieutdelingen i Vail.

Er det viktig for deg å få en gjennomkjøring til?

– Både og. Jeg tror nok jeg kan klare meg uten, men jeg vil helst ... , sa Jansrud.

Han var raskest i den første treningsomgangen tirsdag.

Populært