Kostbar seier for Real Madrid

James Rodríguez scorer for Real Madrid i 2-1-seieren mot Sevilla, men senere måtte han ut med skade. Foto: Susana Vera (Reuters)

Real Madrid skaffet seg fire poengs luke på tabelltopp i spansk fotball med 2-1 i hengekampen mot Sevilla, men det var en seier som kostet.

James Rodríguez og Jese scoret målene som ordnet tre poeng i kampen som ble utsatt da laget før jul var i Marokko og vant klubb-VM. Både Sergio Ramos og James måtte ut med skader i første omgang og mister trolig byderbyet mot tittelforsvarer Atlético lørdag.

Marcelo mister også kampen på Vicente Calderon etter at han pådro seg sitt femte gule kort for sesongen.

– Sergio har hamstringproblemer, James en skade i høyre fot. Jeg vet ikke nøyaktig hvor alvorlig det er, men jeg er sikker på at de ikke kan spille lørdag, sa trener Carlo Ancelotti.

– Marcelos kort vil vi protestere mot, for det skulle ikke engang vært frispark.

Innbytter Iago Aspas skapte spenning med sin redusering mot slutten av kampen, men Sevilla ble uten poeng og greide ikke å trygge 4.-plassen. Laget er fortsatt bare ett poeng foran femteplasserte Valencia i kampen om den svært viktige plassen.

Sløste

Real Madrid måtte igjen unnvære Cristiano Ronaldo, som sonet siste kamp av utelukkelsen etter utvisningen nylig. Sevilla kom til en rekke gode sjanser i første omgang, men utnyttet dem dårlig.

Vitolo kom gjennom nesten umiddelbart, men skjøt rett på Iker Casillas. Real Madrid unngikk med nød og neppe å komme under i åpningsminuttene for fjerde gang på fem kamper.

Ramos måtte tidlig ut mens han holdt seg til baksiden av låret, men publikum kunne juble da James Rodríguez timet et løp perfekt og nikket Marcelos innlegg i mål.

Vicente Iborra burde utlignet, men han traff stolpen etter å ha rundet Casillas. Grzegorz Krychowiak fikk stå umarkert på et hjørnespark, men han nikket utenfor.

Skader

To nye skader inntraff før pause. Rodriguez måtte ut med skade i foten, før Sevilla-keeper Beto måtte bæres ut etter en kollisjon med Karim Benzema.

Hjemmelaget doblet ledelsen før pause da Carlos Bacca ga bort ballen til Isco. Jese var sist på ballen og scoret sitt første seriemål siden korsbåndskaden for nesten et år siden.

Gareth Bale kan få ytterligere kritikk for egoisme foran mål. Han spilte ikke til en umarkert Benzema tidlig i annen omgang, men gikk for egen avslutning.

Jese traff stolpen, og Real Madrid så ut til å være på vei mot å punktere kampen. I stedet reduserte Aspas etter forarbeid av Vitolo, og gjestene presset for utligning i sluttminuttene, men uten å lykkes.