Meny

Liverpool-jubel i Gerrards jubileumskamp

Bilder gjengitt i samarbeid med TV 2

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

En solid sluttspurt med to scoringer helt på tampen sendte Liverpool fortjent videre i FA-cupen med 2-1-seier borte mot Bolton.

Dermed kunne kaptein Steven Gerrard juble til slutt i sin 700. kamp for klubben, som lenge så ut til å skulle ende med tap.

Fire minutter før slutt utlignet Raheem Sterling, mens Philippe Coutinho sendte Liverpool videre et flott skudd fra rundt 18 meter på overtid.

Brasilianeren skrev under en ny langtidskontrakt med klubben tidligere denne uken, og betalte sitt første bidrag med strak fot i 4. rundes omkamp etter at det endte 0-0 i det første oppgjøret på Anfield.

– Man må være tålmodig og holde bredden i spillet, spesielt mot ti mann, sa en lettet Liverpool-manager Brendan Rodgers til BBC etter kampen.

– Emre Can hadde en flott pasning til det første målet, og det andre var en flott avslutning.

Les også: Kostbar seier for Real Madrid

Straffemål

Eidur Gudjohnsens straffemål til 1-0 et kvarter ut i 2. omgang så lenge ut til å sende Bolton videre. Islendingen ble hentet inn til klubben sammen med Emile Heskey i et forsøk å sikre plassen i mesterskapsserien.

Cupmålet kunne bidratt med litt optimisme i klubben, men dessverre for Bolton holdt det ikke til avansement i den mest prestisjefylte engelske fotballcupen. Straffesparket kom etter en takling av Liverpools midtstopper Martin Skrtel på Boltons Zach Clough.

Sju minutter senere ble Boltons Neil Danns utvist etter sitt annet gule kort. Da skrudde Liverpool opp tempoet, og Bolton hadde sin fulle hyre med å forsvare seg.

– Jeg er ikke tilfreds med dommeren, ikke i det hele tatt. Danns' første gule kort skulle ikke vært gitt, og jeg er ikke sikker på at straffesparket vi fikk var straffe heller, sa Bolton-manager Neil Lennon.

Fortjent

Liverpool hadde flere avslutninger i metallet i løpet av kampen og burde ha scoret langt tidligere enn laget gjorde. Det var fullt fortjent da Raheem Sterling beinet inn 11 etter 86 spilte minutter. Den glimrende bakromspasningen til Sterling kom fra Emre Can, og de røde kunne juble ytterligere da skuddet til Coutinho på overtid reddet kvelden for de helrøde.

Daniel Sturridge fortsetter veien tilbake mot Liverpools startellever. Onsdag ble han byttet inn for Joe Allen med 20 minutter igjen å spille.

Det var som nevnt Gerrards kamp nummer 700 for klubben han forlater til fordel for Los Angeles Galaxy etter denne sesongen.

34 år gamle Gerrard har vært tilknyttet Liverpool i 25 år, og kun to spillere har flere kamper for klubben. Ian Callaghan spilte 857 kamper, Jamie Carragher 723.
Populært