Meny

– Dette er bra for Svindal

Aksel Lund Svindal kjørte noen treningsrunder i løssnøen etter at onsdagens VM-renn i super-G ble avlyst. Her er han i aksjon under den offisielle utfortreningen tirsdag. Foto: Cornelius Poppe (NTB scanpix)

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

De norske løperne var innstilt på å kjøre onsdagens super-G-renn helt til avlysningen kom en time før planlagt rennstart. Aksel Lund Svindal benyttet muligheten til å trene ekstra.

Da avgjørelsen var tatt, tok Aksel Lund Svindal turen opp til toppen av traseen og gjorde unna noen treningsrunder i løssnøen for å få litt skifølelse også på den værutsatte onsdagen.

– Det er bra for Svindal at han får en ekstra dag på seg, men det blir jo ikke så mye skikjøring i området her. Vi har ingen muligheter for å trene på ski. Derfor stakk Aksel opp på toppen og kjørte noen runder, men det var mye løssnø der oppe, fortalte verdenscupsjef Håvard Tjørhom til NTB da han kom ned i målområdet.

– Jeg synes det var en bra avgjørelse å avlyse. Det ble gjort først og fremst på grunn av sikkerheten, for det er kommet en del snø. Det er viktig at de nå bruker tiden til å få fjernet snøen i ytterkantene av traseen, mente treneren.

I grenseland

Håvard Tjørhom var sammen med de norske løperne under gjennomgangen av traseen før start, og han sa at allerede da lå det i kortene at det ikke kom til å bli noe renn.

– Etter besiktigelsen ville det vært helt på grensen om de hadde satt i gang rennet. Det var mange som jobbet med traseen, men med bare en time til rennstart var en utsettelse bra, mente Tjørhom.

Les også: Litt rusten, men Svindal er klar for VM-start

Han sa også at problemet med mye løssnø i ytterkanten av løypa ville gjort det risikabelt å sette i gang rennet. I tillegg mente han forholdene ville blitt veldig ulike og sjansepregede.

– I går så vi jo på utforgjennomkjøringen at de som ble dratt litt sent på linjen, havnet ute i løssnøen, og det var ikke bra. I tillegg vil vi nå få jevne forhold. I verdenscupen er det gjerne slik at det kan bli litt ulike forhold, men her har vi noen dager å gå på. Derfor er det veldig bra at de utsetter rennet, sa han til NTB.

Fornøyde

Tjørhom sa at alle i den norske troppen var fornøyde med at det ikke ble renn.

– Jeg snakket med gutta på besiktigelsen, og vi var innstilt på at det skulle bli renn. Det var et spørsmål om å være offensive, men det lå litt i kortene hele tiden at det kom til å bli avlyst. Vi var egentlig veldig fornøyde med det, fortalte han.

– Er denne avlysningen til fordel for Svindal?

– Det er bra for ham å få en dag til. Han var veldig fornøyd med å få en gjennomkjøring i utfortraseen tirsdag. Han gjorde noen feil her og der og bommet på en port, men alt i alt var det positivt. Han synes det var godt å være i gang, sa Tjørhom.

– Hva sa han til deg etter tirsdagens treningsomgang?

– Aksel var nok ekstra spent da han sto på start tirsdag. for sist han var i en verdenscupkonkurranse var midt i mars i fjor. Han har trent bra i det siste, etter å ha vært ute lenge, så han var fornøyd med å være i gang igjen.

– Blir det ballspill og barmark resten av dagen nå da?

– He he, det blir i alle fall ikke fotball. Det blir litt barmarkstrening og livestudio, men vi kommer til å ta det ganske rolig, sa Håvard Tjørhom til NTB.

Populært