Meny

Litt rusten, men Svindal er klar for VM-start

Aksel Lund Svindal i aksjon på hoppet Golden Eagle under mennenes utfortrening i VM-løypa tirsdag. Foto: Cornelius Poppe (NTB scanpix)

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Aksel Lund Svindal brukte ikke mange sekundene på å bestemme seg for å starte i onsdagens super-G-renn i VM.

Han kjørte en fullt ut godkjent treningsomgang i utfor tirsdag, og da han ble slått av fartskongen Kjetil Jansrud med bare 1,12 sekund var det klart at VM kom til å gå med Svindal på start.

– Det er nå jeg må bestemme meg for om jeg kjører super-G eller ikke. Jeg har ingenting å tape, så jeg har bestemt meg for å kjøre rennet onsdag, sa Svindal til NTB en liten stund etter sin første nedfart med startnummer på brystet denne sesongen.

Hælsenen hans røk en uke før sesongstarten i Sölden midt i oktober. Deretter har han for det meste hinket rundt på krykker, men de siste tre ukene er håpet om VM-start blitt sterkere og sterkere. Tirsdag, etter den første treningsomgangen i utfor i Beaver Creek-VM, gjorde han det umulige mulig og bestemte seg å gå for VM.

Bakgrunn: Svindal tatt ut til VM

Uvant

– Det var uvant, for dette er noe helt annet enn det jeg har drevet med de siste ukene. Selv om jeg har kjørt på ski, så er det stor forskjell. På toppen i denne treningsomgangen følte jeg at det var lett. Jeg følte meg bra, og det var gøy å kjøre også, men jo fortere det gikk nedover, desto mer kjente jeg at jeg var litt rusten. Det må jeg innrømme, fortalte Svindal.

– Det var nok litt vanskelige forhold med mye løssnø i løypa. Jeg så det var mange som slet. Også jeg var på innerski og var litt ute av balanse et par ganger, forklarte han det norske pressekorpset.

– Jeg hadde ingen voldsomt store problemer, men jeg mangler det å være på hogget. Det er timingen det går på. Jeg er ikke vant til dette i det hele tatt, særlig ikke når avgjørelser må tas i løpet av hundredels sekunder. Jeg må få tilbake den følelsen og bli tryggere på det, sa han til NTB.

Ikke superoptimist

Aksel Lund Svindal er tittelforsvarer i utfor fra Schladming-VM for to år siden. Da vant han også bronse i super-G, som kjøres onsdag.

– Ser du på deg selv som medaljekandidat etter denne treningsomgangen?

– Jeg er ikke superoptimistisk med tanke på å klare en medalje, men det fins alltid en mulighet, og jeg er i alle fall nødt til å starte for å være med i medaljekampen. Det er det som er utgangspunktet, sa han.

– Jeg har ikke noe å tape. Tidligere har jeg vært heldig og kommet til mesterskap i superform og tatt medaljer. Denne gangen har jeg vært uheldig og mangler skikkelig oppladning. Da får jeg ta det derfra og gjøre det beste ut av.

Han la til at det ikke var å vente at han skulle ha alt på plass i den første skikkelige utforrunden på ski denne sesongen.

– Det er ganske kult at jeg nå er i stand til å kjøre igjen, for det var det jo ikke så mange som trodde. Det er litt fett og en kul utfordring å gjøre noe mange trodde ikke ville gå, sa Svindal.

– Jeg har sagt at ingenting er umulig. Jeg er glad for å være her, men det er et langt stykke igjen til jeg kjører så godt som Jansrud. Jeg må ta et steg av gangen, og jeg har ikke vondt når jeg kjører. Det er bra.

Populært