Meny

Ingen panikk-kjøp på «deadline day»

Det var overraskende stille rundt Harry Redknapp mandag. Foto: Eddie Keogh / Reuters / NTB scanpix.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

De siste timene av overgangsvinduet i januar har ofte endt med overprisede storsigneringer, men de store klubbene i Europa holdt for det meste kruttet tørt mandag.

Til og med i England, hvor vi er vant til å se pengesterke klubber i poengnød gjøre store kjøp, ble det en relativt rolig kveld.

Serieleder Chelsea brukte riktig nok rundt 300 millioner kroner på colombianske Juan Cuadrado, og solgte tyske André Schürrle for omtrent det samme til Wolfsburg. Men dette var overganger som var forespeilet og ventet.

Redknapp

Verken Manchester United, Manchester City, Liverpool eller Arsenal fikk det travelt rundt faksmaskinen.

Tidligere i vinduet har de lyseblå fra Manchester hentet Wilfried Bony fra Swansea for rundt 250 millioner kroner.

En som ofte gjør seg gjeldende i overgangsvinduets siste døgn, er Queens Park Rangers-manager Harry Redknapp. Denne gangen ble det et sent forsøk på å hente Emmanuel Adebayor fra Tottenham, men ringreven mislyktes. West Ham skal også ha vist interesse for spissen.

– Vi prøvde, men det har vært vanskelig i kveld. Det er ikke lett å signere spillere den siste dagen, sa Redknapp.

FFP

UEFA-reglementet Financial Fair Play har også gjort det vanskeligere for klubber å signere spillere uten at de er sikret penger inn på kontoen først. Overganger fra England til andre europeiske klubber er ekstra utfordrende på grunn av de enorme lønnskravene.

Enkelte forflytninger ble det likevel. Tottenhams Aaron Lennon gikk blant annet på lån til Everton. Darren Fletcher sa farvel til Manchester United etter 15 år i klubben. Han skrev under for West Bromwich sent mandag.

Populært