Meny

May Northug: – De hadde flaks

Petter Northug sammen med mamma May Northug etter mennenes 50 km fristil i Holmenkollen i 2011. Foto: Håkon Mosvold Larsen / Scanpix.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Petter Northugs mor prater for første gang om fyllekjøringen 4. mai.

Bakgrunnen for at mamma Northug har uttalt seg til svenske Aftonbladet, er at biografien om sønnen blir lansert i Sverige i disse dager.

I intervjuet erkjenner May Northug at sønnen gjorde en stor feil den skjebnesvangre natten i mai i fjor. Hun synes likevel det har føltes litt urettferdig med all medieomtalen.

– Det er mange som kjører i beruset tilstand uten at det står noe om det i mediene, sier hun.

Les også: Northug: – Tar den straffen jeg fortjener

Ville forstå

Det viktigste var imidlertid at det gikk bra med begge i bilen.

– Det gikk bra, men jeg har selvsagt tenkt mye på det. De hadde flaks og det var ingen som mistet livet. Det tenker jeg ofte på.

På spørsmål om hun ble sint på sønnen, svarer hun følgende:

– Jeg ble ikke sint på ham, men tenkte over hva slags liv han lever. Han har ofret alt for å kunne gå på ski. Han har ofret mye, 24 timer i døgnet. Jeg prøvde å forstå alt han hadde vært gjennom, med mediene rundt seg hele tiden. Kanskje drømte han om å kunne gå på gaten uten at folk tok bilder av ham? Kanskje var det en flukt fra virkeligheten.

VM-form

Under NM i helgen viste Northug for alvor at han blir å regne med under VM i Falun. Rykket, kommentarene og arrogansen var slik den pleier å være når det fysiske er på plass.

I Sverige er Northug hatet og elsket, men May Northug frykter ikke at sønnen skal få en tøff mottakelse i nabolandet.

– Da er det noe han har lagt opp til selv. Noen tar det mer høytidelig enn andre, men jeg synes det er litt gøy. Så lenge det ikke er personangrep og at det bare er på tull, så går det bra, sier hun.
Populært