Meny

Sverre Lunde Pedersen har tatt VM-valget

Sverre Lunde Pedersen går både 1500 og 10.000 meter i Heerenveen om to uker. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Programmet under årets enkeltdistanse-VM på skøyter har skapt hodebry for Sverre Lunde Pedersen. Nå har bergenseren gjort sitt valg.

Mesterskapet i Heerenveen om to uker innledes med 10.000 meter. Dagen etter går 1500-meteren, der Pedersen er klar medaljekandidat. I november tok 22-åringen karrierens første verdenscupseier nettopp på den distansen.

De siste ukene har bergenseren fundert på om han gjør lurt i å stå over åpningsdistansen for å ha friske bein dagen derpå, men konklusjonen ble nei. Pedersen har bestemt seg for å gå begge distansene.

– Det at jeg gikk så bra på 10.000-meteren under allround-EM, endret egentlig målsettingen min på den distansen i VM. Derfor vil jeg ha med meg begge løpene, sa han til NTB etter søndagens verdenscupløp på Hamar.

Bergenseren ser åpenbart to medaljemuligheter.

– Det er naturligvis ikke gunstig å gå 10.000 meter dagen før 1500, men samtidig kan jeg starte på 1500 helt uten press. Skulle jeg klare å ta medalje på én av distansene, er jeg godt fornøyd, sa 22-åringen.

Les også: Rune Velta på annenplass i Willingen

EM avgjorde

Landslagstrener Sondre Skarli innrømmer at han har brukt tid sammen med eleven for å komme fram til den beste løsningen.

– Vi har endt på et godt valg og er trygge på det vi har bestemt oss for. Sverre gikk en veldig god 10.000 meter under EM, sa han til NTB søndag.

Bergenseren gikk sitt beste milløp noen gang i russiske Tsjeljabinsk for tre uker siden. Tiden 13.16,27 ga annenplass på distansen og beviste at Pedersen kan følge de beste også på den aller lengste distansen.

Landslagstrener Skarli er usikker på i hvilken grad 1500-meteren i VM vil påvirkes av kraftanstrengelsen dagen i forveien.

– Det er veldig vanskelig å si. Det er jo ingen som har prøvd dette tidligere, sa han.

Den nederlandske gullgrossisten Sven Kramer skal ifølge rapportene ha bestemt seg for å droppe milløpet på hjemmebane. Det vil naturlig nok øke medaljesjansene for Sverre Lunde Pedersen & co.

– Men vi har tatt vårt valg helt uavhengig av hva Kramer gjør, sa Skarli.

God avslutning

Søndag avsluttet Pedersen verdenscuphelgen på hjemmebane med sjetteplass både på 1500 meter og fellesstart. Med tiden 1.46,64 var han ikke mer enn fem små hundredeler bak nederlandske Thomas Krol på fjerdeplass på 1500-meteren.

Opp til distansevinner Denis Juskov fra Russland skilte det halvannet sekund.

– Dette er den raskeste 1500-meteren jeg har gått i år tidsmessig. Det skal jeg være godt fornøyd med. Det var mange som gikk fort, konstaterte Pedersen.

– Med litt mer overskudd skal det gå enda fortere, men dette var uansett godt å ta med seg, tilføyde 22-åringen, som har en tung treningsperiode bak seg.

Nå retter han blikket mot enkeltdistanse-VM om to uker. Det er ett av to høydepunkter i årets sesong. Allround-VM i canadiske Calgary i mars er det andre.

Populært