Meny

Rune Velta på annenplass i Willingen

Rune Velta tok seg endelig på pallen med sin annenplass i Willingen søndag. Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Rune Velta tok seg endelig opp på seierspallen med annenplass i verdenscuprennet i hopp søndag. Tyske Severin Freund vant.

Freund ledet etter 1. omgang etter et hopp på 149,5 meter, og med gode stilkarakterer. Rune Velta delte tredjeplassen med Anders Fannemel og var 4,8 poeng bak. I finalen slo Velta til med 143 meter. Freund svarte med 146 meter under mye bedre forhold og vant til slutt med 1,0 poeng.

Velta hadde 145 meter i 1. omgang. og han var blant dem som hadde dårligst forhold i både 1. og 2. omgang. I fredagens renn måtte han ta til takke med den sure fjerdeplassen.

Anders Fannemel hoppet 149 meter, men slo kraftig av i finalen med 134,5 meter. Han endte til slutt på 5.-plass.

Les også: Velta nummer seks, Freund suveren i Kulm

Opptur

– En fantastisk opptur for Rune (Velta) og laget vårt. Med denne framgangen skal vi fortsette å sette preg på en idrett som så til de grader skaper uforglemmelige øyeblikk for oss som er glad i den, sier hoppsjef Clas Brede Bråthen i en tekstmelding.

Tom Hilde viste også oppløftende hopping. Askerhopperen leverte sesongens beste renn. Han hadde 136 meter i første og økte med 6,5 meter i finalen. Med 230,4 poeng klatret han ti plasseringer til en 10.-plass.

Hoppsjefen kunne også glede seg over Fannemels femteplass og at Tom Hilde er tilbake blant topp ti.

– Vi jobber på videre og satset på at også det siste lille kommer i tiden framover, sier Bråthen.

Nye oppgaver

Om 14 dager er det skiflyging i vedens største skibakke, Vikersund, der har både Velta og Fannemel imponert tidligere. Hopperne fortsetter imidlertid i Tyskland og to renn i Titisee-Neustadt i neste uke.

Anders Jacobsen hadde 134,5 og 128 meter og endte på 23.-plass.

Kenneth Gangnes og Daniel Tande klarte ikke å ta seg til finaleomgangen. Gangnes hoppet 130 meter til 97,6 poeng. Det holdt til 33.-plass, mens Daniel Tande hadde 129 m og 95,9 poeng på 37.-plass. (©NTB)

Populært