Garanterer at sprintuttaket ikke blir endret

Landslagssjef Vidar Løfshus har blant andre tatt ut Petter Northug i VM-troppen. Også broren Tomas Northug har blitt belønnet med en plass etter den siste tidenes fine prestasjoner. Foto: Heiko Junge / NTB scanpix
Landslagssjef Vidar Løfshus har blant andre tatt ut Petter Northug i VM-troppen. Også broren Tomas Northug har blitt belønnet med en plass etter den siste tidenes fine prestasjoner. Foto: Heiko Junge / NTB scanpix

Landslagssjef Vidar Løfshus sier at de fire mennene som er tatt ut til å gå sprinten i Falun får gå uansett hva som skjer i sprinten i Östersund helgen før VM.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

– Det blir som det er sagt samme hva som skjer. Det vil ikke hjelpe selv om Sondre Turvoll Fossli skulle vinne foran Pål Golberg og Finn-Hågen Krogh.

Det er brødrene Petter og Tomas Northug som skal gå åpningsdistansen i VM sammen med Eirik Brandsdal og Ola Vigen Hattestad.

Landslagssjefen lover altså det som skjedde i fjor ikke skal skje igjen. Da kom Ola Vigen Hattestad som et skudd i forkant av OL og presset ut en allerede forhåndsuttatt Finn-Hågen Krogh fra laget.

Les også: Northug tok NM-gull på 30 km

Greit

Uttaket til VM i Falun ble presentert etter lørdagens skiathlonkonkurranser i ski-NM, og det skapte ikke den helt store dramatikken. 12 menn fikk plass i troppen, mens det ble tatt ut 11 kvinner.

Det som lå an til et bli et rabalderuttak etter de første verdenscupkonkurransene, ble egentlig ikke så problematisk da det kom til stykket. Det er nok mange uttatte i troppen som aldri kommer til å få gå en eneste distanse i VM. Ikke minst gjelder nok det for kvinnenes del.

Ikke er det altfor mange som ikke kom med som har altfor god til å være misfornøyd med at de ikke kom med heller, selv om de selvsagt finnes.

– – Dette ble kanskje ikke så vanskelig som det en stund så ut som?

– Nei, det ble ganske greit. Sprintuttaket for menn ble det vanskeligste, og så kom Kari Vikhagen Gjeitnes helt mot slutten og viste at hun ville til Falun. Da ble det ganske klart. Distanseløperne har egentlig blinket seg ut ganske bra en god stund. Det var mye som løste seg under fredagens sprint. Petter kom hjem fra høyden og viste seg fram, og Tomas Northug markerte seg også. Det han har gjort de siste ukene har vært overbevisende, sa Løfshus til NTB.

Les også: Northug: – Jeg og mulla Krekar er i samme båt

Risiko

Løfshus forsvarte uttaket av hele 11 kvinner.

– Vi så i Val di Fiemme at vi hadde med for få kvinner. Det blir ikke tilfelle denne gangen. Vi har et luksusproblem, sa Løfshus.

– Vi håper at vi ikke har med altfor mange turister, men det er en risiko for at noen i troppen ender opp uten løp, sa landslagstrener Egil Kristiansen.

Kristiansen sa det åpenbare at de tre toppene Marit Bjørgen, Therese Johaug og Heidi Weng er klar for alle distanserennene.

– Astrid Uhrenholdt Jacobsen har markert seg som den fjerde, og så er det heldigvis slik at vi har fem utøvere på hver distanse, sa landslagstreneren.

Marit Bjørgen, Maiken Caspersen Falla, Ingvild Flugstad Østberg og Celine Brun-Lie er forhåndsuttatt til å gå åpningsdistansen sprint. Den siste plassen der står mellom Heidi Weng og Kari Vikhagen Gjeitnes.