Meny

Heidi Weng suste inn til gull på 15 kilometer

Heidi Weng under lørdagens 15km skiathlon for kvinner i NM på ski 2015 på Røros. Foto: Jon Olav Nesvold / NTB scanpix

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Heidi Weng spurtslo Astrid Uhrenholdt Jacobsen på oppløpet og suste inn til gull på 15 kilometer med skibytte i NM.

I fraværet av de store stjernene Marit Bjørgen og Therese Johaug, som forbereder seg til VM i høyden, var det Heidi Weng og Astrid Uhrenholdt Jacobsen som stjal oppmerksomheten i NM på Røros lørdag.

– Det var uvant å ligge så mye foran. I dag hadde jeg kanskje en dag der jeg ikke kunne holde det største tempoet, som Therese og Marit ofte gjør, sa Weng til NRK etter målgang.

På den klassiske delen av 15 kilometeren med skibytte, satte Weng stor fart fra starten av og sprengte feltet allerede før det var gått en kilometer.

Utover på de 7,5 kilometerne fikk hun en liten luke sammen med Astrid Uhrenholdt Jacobsen og Maiken Caspersen Falla. Før skibyttet klarte japanske Masako Ishida å gå seg opp til trioen.

Tungt

Da kvartetten begynte på skøytedelen gikk de ut 16 sekunder foran neste kvinne, Kathrine Harsem. Ingen av løperne bak var i nærheten av å ta igjen teten på den siste halvdelen av løpet. Kampen om seieren skulle stå mellom de fire.

Weng forsøkte å skaffe seg en luke da det gjensto tre kilometer. Ishida og Falla slet med å henge med på tempoet, men duoen klarte å bite seg fast.

– Jeg hadde lyst å gå fort på den siste runden og forsøkte i en av bakkene, men da fikk jeg det selv, sa Weng.

Trodde Falla hang med

I den siste bakken prøvde Weng igjen å rykke fra, denne gang fulgte kun Jacobsen med på tempoet til løperen fra Ytre Enebakk.

– Da hadde jeg bestemt meg. Jeg tenkte at Maiken var der, men hadde jeg visst at hun ikke var det, ville jeg kanskje gjort det annerledes, sa 23-åringen.

De var likt inn på oppløpet, men der viste Weng sin styrke. Hun hadde få problemer med å slå Jacobsen i spurten.

Japanske Ishida ble nummer tre, men siden hun ikke er norsk statsborger, gikk bronsen til Falla, som kom i mål som nummer fire.
Populært