Deila spent før sitt første Old Firm-derby

Mye er på spill når Ronny Deilas Celtic møter erkerival Rangers i ligacupens semifinale søndag. Foto: Russell Cheyne / Reuters
Mye er på spill når Ronny Deilas Celtic møter erkerival Rangers i ligacupens semifinale søndag. Foto: Russell Cheyne / Reuters

Søndag får Ronny Deila sin første smakebit på Celtics og Rangers' rivalisering. Da møtes Old Firm-rivalene i ligacupens semifinale.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Lagene har ikke møtt hverandre siden april for snart tre år siden ettersom Rangers ble degradert på grunn av økonomiske problemer sommeren 2012.

Siden da har klubben kjempet seg oppover i det skotske ligasystemet, mens Celtic har vunnet serien nærmest uten en reell utfordrer.

Søndag smeller det på Hampden Park. Da skal lagene kjempe om retten til å spille ligacupfinalen.

– Spillerne er motiverte, og jeg ser fram mot kampen og atmosfæren, men alt vi må tenke på er å vinne. Vi er favoritter, men ikke store favoritter. Sånn er det i de fleste kamper for oss, sa Deila på pressekonferansen på skottenes nasjonalarena Hampden Park onsdag.

– Må vise respekt

Rangers kjemper for tiden for å rykke opp til skotsk Premier League, og i ligacupen har laget slått ut både Inverness og St. Johnstone fra det øverste nivået.

– De har slått ut lag fra toppserien før semifinalen, og dette er bare én kamp. Ingen ting er lett. Det kommer til å bli tøft, men jeg vet at vi har en god sjanse til å vinne når vi presterer. Vi må likevel behandle motstanderen med respekt, for alt kan skje i en cupkamp.

Med seier får Deila sjansen vinne sitt første trofé i skotsk fotball. Nordmannen har fått kritikk i løpet av debutsesongen, men laget leder nå serien med tre poeng. Celtic har i tillegg én kamp til gode.

– Alle drømmer om et fantastisk resultat, men jeg drømmer bare om å vinne, sier Deila.

Religiøse motsetninger

Det kommer til å bli smekkfullt når lagene inntar banen i søndagens kamp, og ettersom det snart er tre år siden lagene møttes, kommer stemningen mellom supporterne til å bli elektrisk.

– Det vet vi at det kommer til å bli, men det er uansett bare en fotballkamp.

Likevel er det alltid frykt for bråk når katolske Celtic og protestantiske Rangers møtes til dyst. Det har skjedd mange ganger før.

– Jeg konsentrerer meg bare om å vinne. Jeg vil aldri gjøre noe for å fornærme noen. Det handler om å feire med sine egne fans, sier Deila. (©NTB)

Personvernpolicy