Meny

Godt fornøyd tross stor feil og ødelagt løp

Sebastian Foss Solevåg i aksjon i slalåmrennet i Schladming tirsdag. Foto: Heiko Junge, NTB scanpix

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Sebastian Foss Solevåg kom seg ikke med til finaleomgangen i Schladming tirsdag kveld. Han kom på innerski i henget og fikk ødelagt løpet sitt.

Men selv om han endte 2,88 sekunder bak den ledende russeren Alexander Korosjilov, var han ikke direkte misfornøyd.

– Jeg begynte veldig bra og lå godt an til første mellomtiden. Jeg følte selv at det gikk fint. Det fortsatte bra ut i henget også, men akkurat nå kan jeg ikke si hva som skjedde. Det stoppet opp for meg. Jeg kom på innerski, forklarte Solevåg til NTB etter at han var utslått.

– Hele løpet ble ødelagt, men jeg er fornøyd med at jeg klarte å samle meg og kjøre bra mot slutten igjen, la han til.

Les også: Nøkkelen ligger i å ha jevnt rask sving hele veien

Ingen unnskyldning

– Var det ren uflaks som felte deg?

– Nei, jeg vil ikke si det er uflaks, for det er min egen feil at det endte slik. Om jeg gjorde en taktisk eller teknisk feil, det må jeg se på opptaket av løpet mitt for å kunne si noe om, sa han.

– Er du veldig skuffet?

– Nei, egentlig ikke, for jeg kjørte jo bra både før og etter feilen, så det får jeg ta med videre. Det positive fra løpet tar jeg med meg. Kjøringen min oppe og nede viser at jeg har det inne som skal til. Men det viste jeg allerede i fjor i dette rennet også, så det er kjipt at omtrent det samme skjedde nå som for et år siden, sa Solevåg.

Les også: Norendal vant slopestyle i X-Games

Til VM

Han er ikke formelt uttatt til å kjøre slalåm i VM, men alt tyder på at han blir tatt ut sammen med Henrik Kristoffersen, Jonathan Nordbotten og trolig Leif Kristian Haugen.

– Jeg reiser hjem onsdag, og da er det bare VM-forberedelser som gjelder, sa han med et glis.

Truls Johansen kjørte ut i Kitzbühel søndag. Det samme skjedde foran 50.000 tilskuere i slalåmfesten tirsdag kveld. Espen Lysdahl endte også ut høyt oppe i traseen, mens Leif Kristian Haugen kom til mål. Han var langt bak, men var da også sjanseløs med et veldig dårlig startnummer. Forholdene var håpløse da Haugen kjørte. Han kommer trolig til å bli sistemann på VM-laget i slalåm, som blir tatt ut tirsdag, men offentliggjort først onsdag morgen.

Populært