Meny

Norendal vant slopestyle i X-Games

Silje Norendal, her med gullmedaljen fra fjorårets X-games, slo til da det gjaldt som mest og sikret seg et nytt X-games-gull søndag. Foto: Berit Roald / NTB scanpix.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Snowboardstjernen Silje Norendal (21) sparte det beste til sist da hun vant kvinnenes slopestylefinale i vinter-X-Games søndag.

Norendal tok sitt tredje strake slopestylegull i X-games. Hun vant i Aspen i fjor og i Tignes i 2013.

– Nå har jeg det kjempebra. Det var veldig deilig å sette det første forsøket. Jeg roet meg litt ned, i hvert fall midlertidig, men ble veldig nervøs igjen før siste forsøk. Da jeg fikk det til måtte jeg bare strekke armene i været. Jeg var veldig fornøyd med å lande alle tre forsøkene, sier Silje Norendal (21) i en pressemelding.

Landslagstrener Thomas Harstad er mektig imponert over Norendal.

– Dette er helt fantastisk. Hun tar sitt tredje strake gull, og det er spesielt imponerende på en dag som dette når det er så høyt nivå, sier Harstad til NTB på telefon fra Aspen.

Tre sterke omganger

I slopestyle teller det beste av tre forsøk i finalen. Norendal var allerede sikret sølvmedalje da hun satte utfor som siste utøver i den avgjørende omgangen. Da sto ledende amerikanske Jamie Anderson i målområdet og så sin utfordrer angripe løypa fra første sekund.

Kongsberg-jenta slapp seg helt løs da alt skulle avgjøres og kjørte perfekt i siste forsøk. Hun fikk poengsummen 93,66 og slo med det Andersons 91,33.

Norendal fikk se 90-tallet i alle tre omganger. Hun ledet etter å ha innkassert 90,66 i første omgang. I annet forsøk fikk hun 90,33 og ble skjøvet ned til 2.-plass av Anderson, men etter siste omgang var det ingen tvil.

– At hun gjør det på den måten viser at Silje er sterk mentalt og i fryktelig god form, sier Harstad til NTB.

Buaas nummer fem

Som tittelforsvarer var 21-åringen fra Kongsberg blant de største favorittene, men landslagstreneren medgir at alt skal klaffe på en slik dag om det skal holde til seier.

– Jeg er ikke overrasket over at Silje vinner, for hun er god nok, men likevel må hun prestere optimalt i dette selskapet, sier Harstad.

Han var også strålende fornøyd med innsatsen til Kjersti Buaas. Veteranen ble nummer fem i søndagens finale.

– Jeg er kjempeimponert over Kjersti. Hun er 34 år og kjører sitt 12. X-Games. At hun klarer å bli nummer fem i dette selskapet er rett og slett imponerende, avslutter landslagstreneren.
Populært