Ny stafettseier for Norge

VANT: Ankermann Emil Hegle Svendsen gikk Norge inn til seier på stafetten i Antholz. Foto: Vidar Ruud, NTB scanpix
VANT: Ankermann Emil Hegle Svendsen gikk Norge inn til seier på stafetten i Antholz. Foto: Vidar Ruud, NTB scanpix

De norske skiskytterherrene gikk inn til sin annen stafettseier på rad søndag. Emil Hegle Svendsen avgjorde i Norges favør med en perfekt sisteetappe.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Svendsen ble sendt ut likt med Tysklands ankermann Simon Schempp, som har vunnet helgens to individuelle renn. Men i kampen om seieren søndag var det Norges OL-vinner som var sterkest.

Nordmannen skjøt to fulle hus, samtidig som Schempp måtte bruke ekstraskudd på begge sine skytinger. Dermed gikk Svendsen ut på siste runde med en soleklar ledelse. I mål var han 16,4 sekunder foran Schempp.

– Vi er tilbake på vinnersporet. Vi har slitt litt denne uka, så det er godt med en seier, sa Svendsen til NRK.

Frankrike endte på 3.-plass, 42 sekunder bak Norge.

La grunnlaget

Seieren var sikret før siste runde, og på oppløpet kunne Norges ankermann jublende vifte med et norsk flagg han lånte av en tilskuer.

Også Johannes Thingnes Bø leverte en etappe fra øverste hylle som Norges tredjemann. Han måtte bruke to ekstraskudd på første skyting, men holdt høy fart i sporet.

På stående skyting fikk han fem treff, mens de andre i teten måtte bruke ekstraskudd. Dermed kunne han sende ut Svendsen i tet, noe som var mer enn nok for å legge grunnlaget for seier.

– Jeg gikk billig på den andre runden, og jeg fikk med meg at tyskeren bommet. Da tenkte jeg at jeg kunne ta inn masse om jeg skjøt fem rett ned. Det var veldig bra, sa Bø selv etter etappen.

To på rad

Ole Einar Bjørndalen gikk først for Norge. Han vekslet som nummer tre etter å ha brukt kun ett ekstraskudd.

Tarjei Bø brukte to ekstraskudd på sin etappe, men tapte samtidig litt tid i løypa, og sendte dermed ut lillebror Johannes Thingnes Bø på 5.-plass, vel 40 sekunder bak ledende Tyskland.

Seieren var Norges annen på rad. Også i Ruhpolding for halvannen uke siden endte det i norsk triumf, like foran Tyskland.