Meny

Jansrud vant i Kitzbühel

VANT IGJEN: Kjetil Jansrud vant verdenscuprennet i utfor lørdag med to hundredeler på Dominik Paris fra Italia. Foto: Dominic Ebenbichler / Reuters / NTB scanpix.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Kjetil Jansrud tok sesongens femte verdenscupseier da han vant en nedkortet utgave av den tradisjonsrike utforen i Kitzbühel.

Nordmannen skuffet i superkombinasjonen fredag, men var tilbake på pallen i lørdagens utforrenn. 29-åringen ledet fra start til mål, men tiden ble satt på prøve da Dominik Paris satte i gang.

Italieneren lå bak på første mellomtid, men tok igjen Jansrud på de to neste. På den siste passeringen ledet han med 23 hundredeler, men tapte forspranget i det nederste partiet. Han var 2/100 sekund bak i mål, til ellevill jubel fra det norske alpinstjernen.

Franskmannen Guillermo Fayed ledet før den seedede gruppen startet. Han endte til slutt på tredjeplass, 21 hundredeler bak.

Utforrennet ble utsatt i to timer på grunn av tåke før det kom i gang. Arrangøren valgte å flytte starten nedover i løypa som følge av væreforholdene, noe som betød at de beryktede partiene «Mausefalle» og «Steilhang» ikke ble kjørt.

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus