Ødegaard smilte seg inn i stjernehimmelen

Forsinkelser, et hundretalls pressefolk og spanske spørsmål vippet ikke Martin Ødegaard av pinnen. Og etter torsdagens presentasjon kan han endelig kalle seg Real Madrid-spiller.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Draktnummeret alle lurte på ble dog aldri avslørt. Da mange ventet at han skulle holde fram trøya med tallet 16, var det tomt under ØDEGAARD på den hvite drakten. Men 16-åringen, kledd i stripete genser, smilte like fullt.

– Jeg tror dette blir utrolig spennende. Det er en drøm og helt uvirkelig. Jeg gleder meg til å komme i gang med å trene, sa Ødegaard underveis i pressekonferansen.

Da hadde journalistene, spanske og norske som engelske, ventet på ham i godt over en time. Det klamme, varme presserommet sitret av spenning, og hver gang noen andre enn Ødegaard kom gjennom døra, ble det buet mot dem.

Les også: Ødegaard rådførte seg med Høgmo

Antakelig var han forsinket fordi han ankom den obligatoriske legesjekken ved Hospital Sanitas La Moraleja først ved 12-tiden torsdag.

Full oppmerksomhet

Presentasjonen ble innledet av klubblegende og tidligere stjernespiss Emilio Butragueño, som nå er avdelingsdirektør i klubben. Han kalte Ødegaard «et ekstraordinært talent». Deretter måtte nordmannen ta over showet.

Med familien på første rad framsto Ødegaard sindig, høflig og blid. Særlig kreativ var han dog ikke.

– Egentlig har hele året vært litt uvirkelig. Fra jeg debuterte for Strømsgodset til jeg sitter her i dag. Det er over all forventning. Det har vært et utrolig bra år, sa det 16-årige stortalentet, som så mange ganger før.

Ødegaard har hatt spansk på ungdomsskolen, men er ikke veldig god i språket, som han selv sa. Dermed fikk han besvare alle spørsmål på norsk, og han virket mer og mer komfortabel der han satt.

Les også: Slik blir Ødegaards nye hverdag

Far og sønn

Tilpasningen til storklubben Real Madrid og den spanske hovedstaden kommer uansett fort nok for Fotball-Europas heteste talent. Han begynner om kort tid å trene i Madrid, både med første- og annetlaget. Også det utenomsportslige skal være på plass for drammenseren.

– Grunnen til at jeg signerte for denne klubben var at Real Madrid gir meg de beste mulighetene sportslig og utenomsportslig, kommenterte Ødegaard selv.

Pappa Hans Erik Ødegaard blir med på den smått surrealistiske flyttingen. Han skal være forespeilet en trenerrolle i klubben. Martin Ødegaard hevet øyenbrynene på fleipete vis og gliste mot faren da han fikk spørsmål om hans betydning. Før han erkjente:

– Faren min har vært en veldig flink trener og veldig viktig for meg.

Les også: Ødegaard presentert som Real Madrid-spiller

Drømmeutvikling

Ødegaard vil ikke mangle noe i sin nye stjernehverdag i Madrid. Klubben sørger for at hus, solid lønn og alt det praktiske er på plass. I starten vil han trene to-tre timer daglig på det enorme Valdebebas-anlegget og spille kamper for Real Madrid Castilla i spanske Segunda B (nivå tre).

Men spanske journalister spår at den norske A-landslagsspilleren fort kan ta steget opp. Altså helt opp til verdens beste fotballag og spille ball med storstjerner som Cristiano Ronaldo.

Samtidig har han sikret gamleklubben Strømsgodset minst 30 millioner kroner. Skjønt, Ødegaard er ikke opptatt av pengene.

– Målet mitt er å bli en bedre fotballspiller, enkelt og greit. Når jeg får spille for førstelaget er egentlig ikke så viktig. Jeg skal utvikle meg som fotballspiller, og så får det komme når det kommer.

At den videre utviklingen skulle skje i selveste Real Madrid, det var det ikke mange som hadde trodd for bare et snaut år siden.

Personvernpolicy