Meny

Slik blir Ødegaards nye hverdag

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Torsdag ble Martin Ødegaard presentert som Real Madrid-spiller. Nå venter en helt ny hverdag for nordmannen som blir lagkamerat med flere av verdens beste fotballspillere.

Den norske 16-åringen signerte torsdag en kontrakt på 3,5 år med Real Madrid.

– Det er en drøm å signere for denne klubben, en drøm som går i oppfyllelse, sa Ødegaard med et fullt forståelig smil.

Den nybakte Real Madrid-spilleren ble ført inn til pressekonferansen av klubblegenden Emilio Butragueño.

– Et ekstraordinært talent, sa Butragueño om nordmannen.

Les også: Ødegaard rådførte seg med Høgmo

Spår førstelagsfotball til våren

Marca-journalisten Anton Meana er ikke i tvil: Real Madrid føler at Martin Ødegaard kan bli en verdensstjerne i løpet av kort tid.

– Det er spesielt fordi han skal spille for Castilla (2.-laget). Normalt er en slik presentasjon for vanlige Real Madrid-spillere, som Toni Kroos og Chicharito (Javier Hernández) sist sommer. Det er første gang jeg ser en situasjon som dette for en Castilla-spiller, sier Meana til NTB.

Les også: Høgmo: – Jeg vil gratulere Martin

Selv om han vet at Ødegaard skal spille for annetlaget Real Madrid Castilla de første månedene, tror han ikke det tar lang tid før drammenseren spiller med stjerner som Cristiano Ronaldo og Gareth Bale.

– Det er umulig for ham å komme inn på førstelaget nå. Men dette er en smart avgjørelse. De putter Ødegaard på annetlaget, og etter noen måneder kan Carlo Ancelotti si «Martin, kom hit og spill en elitekamp mot Espanyol», for eksempel, sier Meana.

– Tror du han får sjansen for Real Madrids A-lag i La Liga de første årene?

– Ja, jeg er helt sikker. I løpet av april eller mai vil Ødegaard spille for førstelaget. Helt sikkert, garanterer spanjolen.

Reaksjon: Flo: – Riktig tidspunkt for Ødegaard å dra på

– Verdens beste

Selv har han ikke sett 16-åringen i kamp med egne øyne, men han har stor tro på den norske midtbanemannen.

– Jeg har bare sett videoer på YouTube, men han er en fantastisk spiller. Som (Lionel) Messi, (Sergio) Agüero eller Isco. Mange driblinger og mange mål. Og en bra spiller for Real Madrid Castilla.

Og på sikt for Ancelottis stjernegalleri, tror Meana.

– Selvfølgelig. De tror han vil bli den beste unge spilleren i verden. De tror at han kan spille i 1. divisjon neste sesong uten problem.

Les også: Godset får 35 millioner med én gang for Ødegaard

Lang prosess

Ødegaard besøkte flere europeiske storklubber før avgjørelsen om å dra til Real Madrid ble tatt.

– Jeg ble tatt imot på en utrolig bra måte, og jeg følte meg hjemme da jeg kom hit. Jeg føler dette er den beste muligheten for meg, sa han.

Ødegaard kommer til å trene med A-laget, men det er ventet at han i første omgang skal spille for B-laget Castilla.

– Det kommer til å bli en kombinasjon. Jeg kan trene med både A-laget og Castilla, men hvis Carlo Ancelotti (Real Madrids trener) vil bruke meg, sier jeg selvfølgelig ja til det. Hvis ikke, kan jeg spille på Castilla.

16-åringen blir den første nordmannen som spiller for den spanske storklubben.

Her møter Martin Ødegaard sine nye lagkamerater for første gang under et besøk i Madrid i november i fjor. Torsdag ble nordmannen offisielt lagkamerat med Sergio Ramos (t.v) og Cristiano Ronaldo. (Foto: Tore Pedersen)Her møter Martin Ødegaard sine nye lagkamerater for første gang under et besøk i Madrid i november i fjor. Torsdag ble nordmannen offisielt lagkamerat med Sergio Ramos (t.v) og Cristiano Ronaldo. (Foto: Tore Pedersen)

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus