Remis for Carlsen mot Ivantsjuk

Etter seks seirer på rad måtte Magnus Carlsen nøye seg med remis i storturneringen i Nederland onsdag. (Bildene vises i samarbeid med TV 2)
Etter seks seirer på rad måtte Magnus Carlsen nøye seg med remis i storturneringen i Nederland onsdag. (Bildene vises i samarbeid med TV 2)

Magnus Carlsen spilte remis mot ukraineren Vasil Ivantsjuk i den nederlandske storturneringen i sjakk onsdag.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Ivantsjuk er rangert som nummer 33 i verden. Verdensmester Carlsen, som spilte med svarte brikker, står med 7,5 poeng og vil fortsatt lede turneringen.

– Idag var han (Ivantsjuk) ikke interessert i å spille. Jeg spilte solid, men så ikke mye jeg kunne gjøre med at han ikke ville spille. Han følte vel at remis var et fint resultat. Litt merkelig, sa Magnus Carlsen til TV 2.

Remis med svart blir betegnet som en seier på dette nivået. Begge spillerne virket fornøyde med uavgjort slik partiet utviklet seg. Partiet varte under 26 minutter og var over etter bare 18 trekk.

– Det er ikke så lett når man ikke vil spille skarpt. Jeg så ikke noe jeg kunne finne på slik stillingen var. Jeg synes det er gøy å spille sjakk, men i dag fikk jeg ikke spilt, sa Carlsen.

– Veldig overraskende, men motstanderen kan jo finne på så mye rart. Alt fra det geniale til det som ikke fullt så bra, sa faren Henrik Carlsen til TV 2.

Magnus Carlsen hadde vunnet sine seks foregående partier, og seiersrekken hans ble altså brutt onsdag.

Onsdagens partier ble spilt i Den Haag, og torsdag er det hviledag. Turneringen fortsetter i Wijk aan Zee fredag. Da møter Carlsen den franske stormesteren Maxime Vachier-Lagrave. Nordmannen spiller med hvite brikker.