Dødt løp mellom Moyes og van Gaal

Louis van Gaal har grunn til å se bekymret ut. (Foto: Darren Staples / Reuters / NTB scanpix)
Louis van Gaal har grunn til å se bekymret ut. (Foto: Darren Staples / Reuters / NTB scanpix)
Artikkelen fortsetter under annonsen

Manchester United håpet Louis van Gaal raskt skulle løfte klubben til gamle høyder. Foreløpig er nederlenderen på Moyes-skjema.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

37 poeng på 21 kamper er fasiten på Old Trafford etter søndagens 0-1-tap for Southampton. Det er like mange poeng som mannskapet til David Moyes hadde på samme tidspunkt forrige sesong.

I april fikk den nåværende Real Sociedad-manageren sparken etter under ett år i sjefsstolen i United. Inn kom Louis van Gaal med vide fullmakter til å bruke penger på overgangsmarkedet.

Over halvannen milliard kroner ble brukt til å forsterke United-laget i fjor sommer. Inn kom Angel Di Maria, Daley Blind, Luke Shaw, Radamel Falcao, Marcos Rojo og Ander Herrera. Så langt har ikke storhandelen gitt noen oppsving i antall innspilte poeng.

Kjølig forhold

Søndag gikk i tillegg de røde djevlene av eget gress uten å ha fått registrert ett eneste skudd på mål i løpet av kampens 90 minutter. Det er første gang på mer enn fem år, og Southampton tok sin første seier på Old Trafford siden 1988.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Den slags statistikk smerter garantert manager Louis van Gaal. Bedre ble heller ikke situasjonen av at han tapte den interne duellen mot Southampton-manager Ronald Koeman. De to nederlenderne har ikke vært spesielt gode venner etter at van Gaal hevdet Koeman presset han ut av Ajax i 2004.

Kamphanene ga hverandre et håndtrykk etter søndagens kamp, og på pressekonferansen etter kampen hevdet van Gaal at gjestene var heldige som tok tre poeng.

Lettere motstand venter

– Vi skapte ikke mye, men vi dominerte likevel kampen. De kom hit for å ta ett poeng og reiser hjem med seier. Det er skuffende, sa han.

– Vi spilte en mye bedre kamp enn Southampton. De var heldige som scoret ut av ingenting, tilføyde nederlenderen.

Tapet betydde også at United ble passert av Southampton på tabellen.

Nå må Louis van Gaal håpe at mannskapet hans får en opptur i tiden som kommer. United går i hvert fall inn i en periode der laget møter presumptivt svakere motstand. QPR, Leicester, West Ham og Burnley venter i de fire neste.