Meny

Moan med pallplass nummer 50

Magnus Moan ble nummer tre i lørdagens verdenscuprenn i kombinert etter et sterkt langrenn. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Med strålende langrennsform gikk Magnus Moan og Mikko Kokslien seg opp til 3.- og 4.-plass under verdenscuprennet i kombinert lørdag. Tyske Eric Frenzel vant.

Moans tredjeplass sørget for hans 50. tur opp på seierspallen i verdenscupen. Han spurtslo lagkamerat Mikko Kokslien.

– Det er alltid moro å være på podiet. Sesongen min så langt har ikke vært så bra, og å være tilbake på pallen her i Chaux-Neuve er det beste som kunne skje, sa Moan.

– I tillegg kom jeg på pallen for 50. gang i karrieren. Så jeg er stolt, og det er gøy å være tilbake, la trønderen til.

Med unntak av Jarl Magnus Riiber, så det ikke bra ut for de norske kombinertløperne etter hoppdelen i franske Chaux-Neuve. Men to norske hurtigtog skulle likevel blande seg inn i tetkampen.

Frenzel gikk ut som nummer to, 28 sekunder bak 17 år gamle Riiber. Den norske unggutten var i føringen halve løpet, men deretter ble det tungt, og Riiber endte på 13.-plass.

Omtrent to tredeler ut i det ti kilometer lange langrennet, kunne man ane at Moan og Kokslien hadde sjanser til å havne på seierspallen. Men Frenzel klarte de aldri å tukte. Han vant 6,4 sekunder foran landsmannen Fabian Riessle.

Moan og Kokslien var henholdsvis 8,3 og 8,5 sekunder bak Frenzel etter å ha vært over to minutter bak teten da langrennet startet.

Magnus Krog fulgte opp med 7.-plass. Jan Schmid ble nummer 23, Jørgen Graabak nummer 24 og Håvard Klemetsen nummer 32.

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus