Meny

Markovic avgjorde for Liverpool

Video: TV 2

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Lazar Markovic har ikke fått mye tillit i Liverpool etter overgangen fra Benfica. Lørdag ble han matchvinner for de røde i 1-0-seieren over Sunderland.

Den unge serberen var med i Liverpools startoppstilling for femte gang i ligaen på Stadium of Light og takket for tilliten på beste måte. Kampen var bare åtte minutter gammel da Markovic tråklet seg gjennom Sunderland-forsvaret og trillet inn 1-0 under hjemmelagets keeper Costel Pantilimon.

Framspillet til Markovic besørget for øvrig Fabio Borini, spissen som var utlånt fra Liverpool til nettopp Sunderland forrige sesong. Lørdag fikk også han en sjelden sjanse fra start av manager Brendan Rodgers.

– Han er en ung spiller, 20 år, og tilpasser seg fortsatt hele den engelske fotballkulturen. Med tiden er han blitt bedre og bedre, sa Rodgers.

Med til historien hører det også at nevnte Markovic kan ha blitt ble snytt for et straffespark allerede før det tidlige ledermålet. Etter fire minutter gikk serberen i bakken i en duell med Sunderland-forsvarer Wes Brown. Dommer Craig Pawson vinket spillet videre.

Kontrollert seier

Hjemmelaget leverte en særdeles blek første omgang, og bedre ble ikke situasjonen da Liam Bridcutt fikk sitt annet gule kort bare fire minutter ut i 2. omgang. Midtbanespilleren hindret Emre Can i å sette i gang en Liverpool-kontring og ble sendt i dusjen.

Ufortjent var det uansett ikke at Liverpool tok med seg alle tre poengene hjem til Merseyside. Manager Rodgers, som valgte å gi viktige Raheem Sterling et tiltrengt pusterom etter et hardt juleprogram, kan konstatere at laget hans tok viktige poeng i jakten på topplagene i Premier League.

– Det var en enestående prestasjon av laget. Vi hadde god kontroll på kampen, og den eneste skuffelsen var at vi ikke fikk flere mål, mente Liverpool-sjefen.

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus