Meny

Velta nummer seks, Freund suveren i Kulm

Rune Velta ble beste nordmann i Kulm. Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Rune Velta ble beste nordmann med en 6.-plass i skiflygingsbakken i Kulm lørdag. Tyske Severin Freund lekte med konkurrentene og vant suverent.

Freund hoppet 227,5 og 210 meter. De ga tyskeren en seiersmargin på 26,1 poeng.

Stefan Kraft fra Østerrike ble nummer to, mens slovenske Jurij Tepes ble nummer tre etter annen omgangs suverent beste hopp. Han lå på 6.-plass etter første omgang, men dro til med 231 meter, konkurransens lengste svev.

Velta var nummer fem etter førsteomgangen, men falt én plass etter 195,5 meter.

De andre nordmennene var ikke med i toppen, men vanskelige forhold må ta skylden for at mange hoppere landet langt oppe i bakken.

Johann Forfang ble nummer 13 etter 193,5 meter i finaleomgangen, mens Anders Jacobsen kom på plassen bak etter 197,5 meter. Begge avanserte flere plasser etter svake førstehopp.

Joachim Hauer kom på 28.-plass etter et skuffende hopp på 159,5 i finaleomgangen.

Anders Fannemel hadde ikke så verst forhold, men mislyktes fullstendig med et hopp på 126 meter. Han endte nest sist og kom ikke med i finaleomgangen. (©NTB)

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus