Meny

2.-plass og sterk EM-åpning av Ida Njåtun

Ida Njåtun imponerte på 500-meteren i EM. Foto: Tor Erik Schrøder / NTB scanpix

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Ida Njåtun tok først annenplassen på 500 meter i skøyte-EM lørdag. Deretter slo hun til med sjetteplass på 300 meter. Hun ligger på fjerdeplassen sammenlagt.

Askerjenta suste inn til 39,66 på den innledende 500-meteren og sikret seg en overraskende og sterk annenplass.

Det var nederlandske Ireen Wüst som vant distansen med 39,24, mens storfavoritten Martina Sablikova fra Tsjekkia tok sjetteplassen med 40,06 etter et sterkt og godt løp til henne å være.

Tredjeplassen på 500-meteren lørdag gikk til russiske Julija Skokova med 39,72.

Også Hege Bøkko har all grunn til å være fornøyd med EM-innledningen sin. I det aller siste paret gikk hun inn til parseier med 39,89. Det ga fjerdeplass på sprinten, hvilket var i overkant av forventningene.

På 3000 meter ble det 4.11,33 på Njåtun. Hun ble slått av vinneren Sablikova med drøye seks sekunder, men hun holder en sterk fjerdeplass i sammendraget. Iren Wüst, Sablikova og Linda de Vries er foran henne, men det er helt klart at en pallplassering kan være innen rekkevidde med en solid avslutning av mesterskapet søndag.

Hege Bøkko gikk en god 500 meter, men klarte ikke helt å følge opp på 3000-meteren. Hun gikk inn til 4.29,88 og tok 17.-plassen. Det gjør at hun ligger på 15.-plass etter de to første løpene.

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus