Meny

Johaug slo Bjørgen i spurten

Therese Johaug vant lørdagens etappe i Tour de Ski. Foto: NTB scanpix

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Vant fellesstarten i Tour de Ski.

Bjørgen er fortsatt i rute til å vinne Tour de Ski for første gang, men gikk på sitt første nederlag i årets Tour da Johaug slo henne på de siste meterne på lørdagens etappe.

Johaug lå bak Bjørgen mot slutten, men en feilvurdering av Bjørgen ga Johaug et lite forsprang, og det holdt hele veien inn.

– Dette betyr utrolig mye. Jeg tror ikke jeg har hatt så gode ski på en klassisk distanse før. Det har gått litt opp og ned i Touren, men i dag står jeg øverst på seierspallen, og jeg er veldig glad, sa Johaug i et intervju vist på NRK.

Weng kom i mål like bak de to og sikret trippel norsk.

Overrasket alle

Trioen rykket tidlig fra i den ti kilometer lange fellesstarten og økte hele veien.

Aino-Kaisa Saarinen ble nummer fire, hele 1.13 minutt bak Johaug.

Ragnhild Haga gikk inn til 9.-plass, nesten to minutter etter den norske trioen.

Johaug har slått Bjørgen på fellesstart før, men da har hun avgjort i god tid før spurten. På lørdagens etappe så det ut som om det skulle skje igjen, men Johaug overrasket altså alle, inkludert seg selv.

– Jeg hadde bestemt meg for at jeg skulle ha ryggen til Marit. Jeg hadde helt råe ski. Jeg tror både Marit og jeg ble litt paffe da jeg kom på sida der, sa Johaug til NRK.

Overlegen ledelse

Bjørgen, som hadde vunnet fem etapper på rad i Tour de Ski, har fortsatt en suveren ledelse før søndagens sisteetappe opp monsterbakken i Val di Fiemme.

34-åringen har et forsprang på 2.11 minutter på Weng, mens Johaug er 40 sekunder bak henne igjen.

Haga er nummer fire, 6,47 minutter bak Bjørgen. Justyna Kowalczyk, som har skuffet stort i årets tour, er på 5.-plass. drøye 15 sekunder bak Haga.

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus