Meny

Kristoffersen sikret norsk tredjeplass

PALLEN: Etter flere utkjøringer var Henrik Kristoffersen tilbake på pallen i Adelboden. (Foto: REUTERS/Ruben Sprich / NTB Scanpix)

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Henrik Kristoffersen lå på fjerdeplass etter første omgang av verdenscuprennet i storslalåm i Adelboden lørdag. Han endte på tredjeplass til slutt.

Han ble riktignok klart slått av den suverene vinneren Marcel Hirscher fra Østerrike, men han kjørte seg opp fra fjerdeplassen etter første omgang. Det ble kriging fra start til mål i finaleomgangen, men Kristoffersen hadde krefter igjen mot slutten og sikret pallplassen med det.

– Jeg kjørte veldig bra på toppen og i bunnen i begge omgangene. Det var ikke fullt så bra i mellompartiet, men jeg er godt fornøyd med enkeltpartier i begge omgangene, så det er vanskelig å si hvilken av omgangene som var best. Det var vel to jevne omganger, sa Henrik Kristoffersen til NTB.

Han hadde også franskmannen Alexis Pinturault foran seg på resultatlisten, men det gjorde ingenting.

– Dette gjorde veldig godt for selvtilliten. Nå fikk jeg vist at jeg er i stand til å henge godt med blant de beste. Pallplassen smakte godt, og den er det deilig å ta med seg til slalåmrennet søndag, sa han.

Det skilte 1,64 sekunder fram til Hirscher, men det skilte bare 51 hundredeler til Pinturault som også gjorde en veldig god finaleomgang.

Henrik Kristoffersen sa også til NTB at han likte forholdene, for det var forhold han er vant med fra treningen, og han var fornøyd med å ha gjennomført de to omgangene, så å si uten å gjøre feil.

Skuffet og uheldig

Kjetil Jansrud var ikke heldig og kjørte ut halvveis i traseen i finaleomgangen. Han kom først på innerski og mistet litt av konsentrasjonen. I forsøket på å ta seg inn kom han i ubalanse og bommet på en port. Dermed tapte han 100 nye poeng til Hirscher i den totale verdenscupen.

Selvsagt er jeg skuffet, for jeg synes jeg var i gang med en bra omgang, og så kjørte jeg ut, sa Jansrud til NTB. Han ble stående med null poeng i verdenscupen, og det var ikke etter planen.

– Jeg skal ikke legge skjul på at jeg hadde et stort håp om å få til noe bra i dag, men slik gikk det ikke, men det er nødvendig å risikere så mye som mulig for å vinne noe. Slik er livet, slo Jansrud fast.

Han mente han var maksimalt uheldig etter å ha gjennomført en godkjent første omgang i Adelboden, der han lå på 11.-plass.

– Innsiden av skistøvelen min hektet seg fast i snøen. Det var den direkte årsaken til at jeg kjørte ut. Det var ren og skjær uflaks, mente Jansrud.

Ingen god dag

Leif Kristian Haugen endte på åttendeplass etter å ha kjørt brukbart i begge omgangene, men uten å ha helt klaff.

– Jeg må være fornøyd med dette, for jeg følte ikke at dette var min dag. At jeg tar en så vidt bra plassering uten å ha dagen, er jeg fornøyd med.

– Vi får jo også Henrik inn på tredjeplassen. Det viser at vi er med, slo Haugen fast overfor NTB.

De to siste nordmennene som deltok i Adelboden kom aldri til mål i første omgang. Både Rasmus Windingstad og Marcus Monsen kjørte ut på det litt bløte underlaget.

Søndag er det slalåm som står på programmet i den lille sveitsiske skimetropolen.

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus