Meny

Sundby nærmet seg Northug

JAKT: Petter Northug lå bak Martin Johnsrud Sundby og svenske Calle Halfvarsson hele veien før han like før mål rykket og tok seieren i torsdagens 25km jaktstart i den 5. etappen i Tour de Ski i Toblach i Italia. Foto: Heiko Junge / NTB scanpix

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Martin Johnsrud Sundby og Petter Northug sanket begge bonussekunder underveis, men klarte ikke være med i seierskampen på lørdagens 15-kilometer i Tour de Ski. Tyske Tim Tscharnke vant.

Sundby ble til slutt nummer åtte på fellesstarten og var med det beste nordmann. Han var slått med fire sekunder av Tscharnke.

Niklas Dyrhaug og Chris Jespersen ble henholdsvis nummer 13 og 18, mens sammenlagtleder Northug måtte nøye seg med 21.-plass. Trønderen var 17 sekunder bak teten i mål.

På de innlagte spurtene underveis i løpet sikret imidlertid både Northug og Sundby seg mange bonussekunder. De to norske sammenlagthåpene vant hver sin spurt, mens Northug var andremann over den første.

– Dette kostet mye. Det ble en vurdering underveis, og for min del lønte det seg å prioritere de to spurtene. Følelsesmessig var dette mitt beste løp i Tour de Ski så langt, så jeg er fornøyd, sa Northug til NRK etter målgang.

Knapp ledelse

Bonussekundene betyr at trønderen beholder sammenlagtledelsen i Tour de Ski, men foran søndagens avslutningsetappe opp alpinbakken i Val di Fiemme har han bare tre sekunders forsprang til Johnsrud Sundby.

– Det blir en fight med Martin fra bakken begynner og opp. Forhåpentligvis kan vi dra nytte av hverandre fram til det, sa Northug.

– Petter er en unik skiløper, men jeg er en ganske brukbar løper selv. Det er dagsformen som kommer til å avgjøre opp bakken søndag, sa Sundby.

Sundby falt

Svenske Calle Halfvarsson starter 24 sekunder bak Northug søndag, mens russiske Jevgenij Belov er ytterligere åtte sekunder bak i terrenget.

– Jeg tipper at Belov er revansjsugen og kommer til å gå det han kan inn i bakken for å hente oss. Sannsynligvis kommer han en del nærmere også, sa Sundby.

Uhell var det for øvrig flere av på lørdagens fellesstart. Allerede på førsterunden falt Martin Johnsrud Sundby, men han tettet luka til teten. På annenrunden gikk Dario Cologna og sammenlagtkandidaten Belov i bakken i en utforkjøring og måtte bruke mye krefter på å komme seg opp igjen.
Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus