Meny

Carlsen åpner mot nederlandsk hjemmehåp

Magnus Carlsen spiller lørdag sitt første sjakkparti for året. (Foto: Berit Roald / NTB scanpix) Foto: Berit Roald

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Verdensmester Magnus Carlsen møter Anish Giri når årets første storturnering i sjakk starter lørdag.

Det ble klart under åpningsseremonien i den nederlandske kystbyen Wijk aan Zee fredag. Den tradisjonsrike turneringen er Carlsens første siden han forsvarte VM-tittelen i november.

Verdensmesteren strålte i møtet med pressen etter trekningen, men innimellom smilene la han ikke skjul på at han hadde håpet på et annet utfall.

– Nå får jeg ikke bare svart mot Giri i det første partiet, men også jævla mye svart i starten (av turneringen). Det er litt dumt, men det går nok fint. Jeg spiller så dårlig mot Giri med hvitt, så nå får jeg prøve svart, sa Carlsen ifølge TV 2.

– En feiging

20-årige Giri er rangert som nummer sju på verdensrankingen. Carlsen beskriver nederlenderen som en «veldig god hvit-spiller», men kaller han også for en «feiging».

– Ser han at han ikke får noe fra åpningen, kommer han til å prøve å spille remis, slo Carlsen fast.

Sjakkturneringen i Wijk aan Zee er regnet for å være blant de mest prestisjetunge i verden. Carlsen deltar for 11. gang.

Det var i denne turneringen han slo igjennom som 13-åring da han gikk til topps i C-puljen i 2004. Senere har Carlsen vunnet hovedturneringen tre ganger, i 2008, 2010 og 2013. Han sto over fjorårets utgave.

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus