Meny

– Northug slipper soning under VM

Petter Northug må ikke sone under Ski-VM i Falun, melder TV 2. (Foto: Heiko Junge / NTB scanpix)

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det at det ennå ikke er bestemt når Petter Northug skal sone promilledommen, betyr at han rekker VM i Falun, hevder TV 2.

Ifølge kanalens kilder kan Northug delta i VM, men soningen kan få konsekvenser for arrangementer senere i sesongen.

Det at Northug ennå ikke har fått innkalling betyr ikke at han har fått særbehandling, men at saksbehandlingen tar noe tid, skriver de videre.

Tidligere i uken skrev Klassekampen at det norske skiesset muligens må sone dommen under Ski-VM i februar. I kjølvannet av saken sa manager Are Sørum Langås at de ikke har fått noen soningsdato.

– Vi har selvfølgelig kontroll på denne prosessen, men så lenge vi ikke har fått dato for soning, kan vi ikke søke om utsettelse. For vi vet ikke om datoen passer eller ikke før vi får den, sa han til Dagbladet.

– Hvis datoen vi får, skulle være svært ugunstig for Petters sportslige planer, kommer vi til å søke om utsettelse, fortsatte han.

Overfor TV 2 har Kriminalomsorgen bekreftet at det ikke er satt noen dato ennå.

9. oktober ble Northug dømt til 50 dagers ubetinget fengsel, med fradrag på to dager for sonet varetekt. Han ble også fratatt førerkortet på livstid, noe som i praksis betyr fem år, og fikk en bot på 185.000 kroner.

Les også: Bjørn Dæhlie på eksklusiv liste over tidenes idrettsutøvere

Takk for at du abonnerer

Motta våre nyheter via Messenger

Jeg godtar brukvervilkårene
Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus