Meny

Rooney til topps i England-kåring

Wayne Rooney er for tredje gang i karrierne blitt kåret til Englands beste landslagsspiller. (Foto: Phil Noble / Reuters / NTB scanpix)

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Ifølge en avstemning var Wayne Rooney den beste spilleren for Englands fotballandslag i 2014.

Det er tredje gang Manchester United-stjernen stikker av med seieren. Det er supportere av England som står bak kåringen.

– At prisen blir delt ut av fansen, gjør den enda mer spesiell. Jeg vil gjerne takke alle som har stemt, sier Rooney til Englands fotballforbunds (FA) nettsted.

Han gikk også til topps i 2008 og 2009.

Rooney rundet i fjor 100 landskamper for «Three Lions». Han fikk også æren av å ta over kapteinsrollen etter at Steven Gerrard ga seg på landslaget.

England hadde et svakt VM-sluttspill i Brasil, men for Rooney ble 2014 likevel et godt landslagsår. Spissen ble lagets toppscorer med åtte mål.

– Høydepunktet var å bli utnevnt til kaptein. Det er en stor ære å spille for sitt land, så det var en drøm som gikk i oppfyllelse, sier Rooney. (©NTB)

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus