Meny

Cavendish går trolig glipp av Rio-OL

Mark Cavendish tror ikke han blir å se i Rio-OL. Her er han fra tiden i Sky. (Foto: Cornelius Poppe / NTB scanpix)

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Den britiske sykkelstjernen Mark Cavendish tror det er lite sannsynlig at han kvalifisere seg til sommer-OL i 2016.

Ifølge 29-åringen vil forpliktelsene til sykkellaget Etixx-Quick-Step hindre ham fra å være i den formen som må til for å bli klar for Storbritannias OL-lag.

– Det er ikke 100 prosent klart at jeg ikke deltar i OL, men det er vanskelig. For å være ærlig, så vil det trolig ikke skje, sier Cavendish.

Briten har lenge ment at hans tilhørighet til sin arbeidsgiver må komme foran ambisjonene om å ta en OL-medalje for første gang.

OL-løypa er tøff og har flere stigninger. Med andre ord ikke optimalt for en spurter som Cavendish. Han har heller ikke tid å avse til banesykling.

– Løypeprofilen for landeveisrittet passer meg ikke. Tempo? Jeg er ingen temposyklist. Å drive med banesykling krever at jeg må slutte som landeveissyklist. Som en britisk utøver vil jeg til OL, men det blir vanskelig å få det til.

Cavendish har hele 25 etappeseirer i Tour de France.

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus